משפחתו של אבו עוצבה, תושב חברון שנהרג לאחר פגיעת הטיל בבניין המגורים באשקלון תקבל מענק של 29000 ש"ח מהסוכנות היהודית המפעילה קרן לנפגעי פעולות איבה.
המענק שיועבר למשפחה ביוזמתו של יושב ראש הסוכנות היהודית החדש, יצחק בוז'י הרצוג יגיע אליהם ב2 פעימות כשסכום של 4000 ש"ח יועבר אליהם באופן מיידי ועוד 25000 שח יועברו בהמשך.
שלומי לנקרי, מנהל אזור דרום בחברה לשימור והתחדשות ערים בישראל שתיעד את התמונות המצ"ב כשבא לתעד על מנת להציג לאנשים את חשיבות ההתחדשות העירונית אמר: " התחדשות עירונית חייבת לקבל תאוצה בעיר אשקלון.
פרויקטים של פינוי בינוי ישפר את איכות החיים, הפרויקט יעניק פתרון מבחינת גיאופוליטי להוספת הממ"ד וגיאוגריפי לחיזור מרעידות אדמה. אשקלון היא עיר חוף בעלת פונטציאל אדיר שכבר לא נחשבת לפריפריה. "
בתוך כך, האלוף כמיל אבו רוקון, מתאם פעולות הממשלה בשטחים מתריע בפני תושבי עזה בסרטון וידאו ואומר: ״חמאס הוא המוח המתכנן מאחורי צעידות האלימות על הגדר; כל מי שיתקרב כדי מרחק של 100 מטר מהגדר יעמיד עצמו בסכנה, ראו הוזהרתם״
עוד הוא אמר: ״בימים האחרונים חווינו אירוע חמור, כאשר נורו טילים לעבר ישראל. צה"ל הגיב בעוצמה וביד קשה. ברצוני להפנות מסר ברור מאוד למפרי הסדר על גדר הביטחון, אשר נוטלים חלק במה שמכונה "צעדות השיבה" שהפכו לצעדות של אלימות ופעולות טרור, ואשר מתכננים לבצע מחר, יום שישי, פעולות טרור בסמוך לגדר הביטחון: אנו יודעים היטב שפעולות אלה אינן ספונטניות, ושארגון הטרור חמאס הוא המוח המתכנן, המנהל והמוביל פעולות אלה״.
״סבלנותנו פקעה ונגיב בצורה קשה. לא נגלה איפוק ולא נקל ראש נגד כל מי שיפר את ההוראות המופיעות להלן: כל מי שיתקרב כדי מרחק של 100 מטר מהגדר יעמיד עצמו בסכנה.
כל מי שיהרוס את הגדר או ינסה לפגוע בה, יעמיד עצמו בסכנה.
כל מי שינסה לחצות את גדר הביטחון לתוך ישראל, יעמיד עצמו בסכנה.
כל מי שישליך מטענים, רימונים ובקבוקי תבערה יעמיד עצמו בסכנה.
כל מי שיפריח בלוני נפץ יעמיד עצמו בסכנה.
תושבי עזה, אני מציע לכם להתעורר ולהבין, שחמאס וארגוני הטרור האחרים מובילים אתכם אל פי התהום. הבינו זאת לפני שיהיה מאוחר מדי. ראו הוזהרתם״