"תלמיד כולל" באשקלון המתחזה לחרדי נעצר בנתב"ג בלבוש מחפיר

"חרדי" מאשקלון נעצר בתנב"ג, צילום מטושטש על מנת לשמור על צניעות. צילום מקורי: יוסי פלד, המחדש

תלמיד כולל באשקלון המתחזה לחרדי נעצר בנתב"ג: תורמים לכוללים דורשים תשובות

"חרדי" מאשקלון נעצר בתנב"ג, צילום מטושטש על מנת לשמור על צניעות. צילום מקורי: יוסי פלד, המחדש
"חרדי" מאשקלון נעצר בתנב"ג, צילום מטושטש על מנת לשמור על צניעות. צילום מקורי: יוסי פלד, המחדש

סערה באשקלון: תלמיד כולל, אשר הוצג בפני אנשים בעיר כאדם ירא שמיים, נעצר בשדה התעופה בן גוריון כשהוא לבוש בבגדי תיירים בדרכו לנופש בחו"ל. המראה שכלל חולצה קיצית ומכנסיים קצרים מאוד עורר תמיהה רבה בקרב מכריו, במיוחד לנוכח העובדה כי בעבר הצהיר שתורתו אומנותו.

באנר עליון הציונות הדתית אליהו פלאח

ההתנהגות והלבוש החריגים של החשוד שהגיע למקום עם משפחתו הקרובה העלו שאלות קשות על אורח חייו ועל אמינותו. "אם יש לו אומנות, היא ודאי לא של בני תורה", אמר גורם בסביבה החרדית בעיר. לדבריו, התמונות שפורסמו כבר בקבוצות ומראות גם על חוסר צניעות, מצביעות על פער עמוק בין התדמית שהציג לבין המציאות.

גורם אמר היום כי הדבר מצטרף לטענות קשות כלפי מספר מקומות באשקלון בהם יש תושבים שרשומים כתלמידי כולל אך ההתנהלות בעייתית מאחר ובחלק מהמקים לטענתו מתקבלים לשורותיהם אנשים חסרי מחויבות אמיתית ללימוד תורה לצערנו בזמן בו אחרים אכן משקיעים את חייהם ללימוד התורה הקדושה למען עם ישראל ולמעשה הם מוציאים שם רע שלא בצדק לאלו שאכן יושבים ושוקדים על התורה.

הציונות הדתית באנר אמצע

במקביל, מספר תורמים לשני הכוללים הביעו זעם ואכזבה עמוקה. לטענתם, בשני המקרים הוצגו בפניהם אנשים כ"אברכים שוקדים בלימוד", אך בפועל בילו שעות ברשתות החברתיות תחת שמות בדויים. "הגילויים האלה גורמים לנו לשקול ברצינות את המשך התמיכה הכלכלית", אמר אחד התורמים. לדבריהם, מקרים כאלה פוגעים קשות באמון הציבור ובשמם של אברכים העושים עבודת קודש אמיתית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן