סוגרים לכם פינה: האם מותר לסגור מסתור כביסה?

קרדיט תמונה FREEPIK

מסתור הכביסה הוא ככל הנראה האזור הכי נידח בבית, זה שמשמש אותנו לתליית גרביים רטובים או למקום מפגש אקסקלוסיבי עבור היונים בשכונה.
אם גם אתם חולמים להפוך את החלל הכמעט מיותר הזה לחדר חלומות שימושי, המאמר הבא בשבילכם. האם מותר לסגור מסתור כביסה, ומה אומר החוק במדינה? למה צריך לסגור מסתור כביסה, ואיך נפטרים על הדרך מהיונים המעיקות?
סגורים על לסגור את המסתור? אם כן ריכזנו לכם את כל המידע החיוני לפניכם.

אישורים וחוקים: כל מה שצריך לדעת

סגירת מסתור הכביסה אפשרי בהחלט, אך לפני כן צריך לדאוג לאישורים מתאימים. סגירה שכזו משנה את חזות הבניין ומוגדרת כשינוי חיצוני למבנה, כך שחשוב לפנות לרשות המקומית, לקבל מידע ולבצע את ההליכים הנדרשים בחוק.
כל שינוי חיצוני בדירה בבניין מצריך את אישור ועד הבית (כן, נדרשת הסכמה של 75% מדיירי הבניין, אז תהיו נחמדים לשכנים), ובנוסף, אישור מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה באזורכם.
במקרים מסוימים, גם אם ניתן היתר וכל האישורים מסודרים, ייתכן שתידרש התאמה לעיצוב הארכיטקטוני של הבניין.

למה צריך לסגור מסתור הכביסה?

אחת הסיבות הנפוצות לסגירת מסתור כביסה היא בעיית היונים שהפכו למטרד רציני, ואפילו מסוכנות לבריאות. יונים נושאות עימן כיני יונים , מחלות וחיידקים, ואלו מועברים בקלות בזמן שהן מקננות במסתור הכביסה, או באות במגע עם הכביסה עצמה.
סיבה נוספת היא שמירה והגנה מפני פגעי מזג האוויר, וכן שמירה על פרטיות והוספת נדבך אסתטי למראה הבית. סגירת מסתור הכביסה מאפשר להשתמש בחלל לאחסון דברים אחרים, או להגן על המזגן החיצוני של הבית, מתוך הידיעה שהם לא חשופים לרוחות, גשמים, צואת יונים, מכרסמים ושאר מזיקים.

סגירת מסתור כביסה: כל היתרונות והפתרונות

אז למה כדאי לכם לסגור את מסתור הכביסה? הנה כמה סיבות טובות.
נתחיל בניקיון. מסתור כביסה סגור הוא מסתור כביסה נקי יותר. אם עד עכשיו האזור היה חשוף לרוחות, גשמים, אבק, לכלוך, יונים, לשלשת, ושאר מזיקים, עכשיו הוא סגור ומונע כניסת דברים לא רצויים. מעבר לזה הוא משפר את המראה הכללי של המבנה, ומשדרג את החוויה והשימוש במסתור הכביסה.
ולצד כל זה אסור לשכוח את השימוש העיקרי שלכבודו הוקם המסתור מלכתחילה, הלא הוא תליית הכביסה. מסתור כביסה סגור עוזר לשמור על כביסה נקייה, נטולת צואת יונים, לכלוך ואבק.
סגירת מסתור הכביסה פותר מספר בעיות במקביל, אך רגע לפני שאתם סוגרים את מסתור הכביסה, מומלץ להתייעץ עם מדביר מומחה בתחום הרחקת יונים , כך שהחלל יישאר נקי ומוגן מפני יונים בכל עת.

מה חשוב לדעת לפני שסוגרים?

רגע לפני שאתם סוגרים לכם את הפינה, הנה כמה דברים שצריך לחשוב עליהם לפני שמתחילים בתהליך.
ראשית, חשבו מה הצורך שלכם בסגירת מסתור הכביסה. האם הוא נועד לשמש אתכם נטו לתליית כביסה, או שאתם רוצים לנצל את החלל, להרחיב אותו, לשנות את התצורה שלו ועוד. אל תשכחו לקחת בחשבון גם את ההיבט האסתטי, שכן כל שינוי כזה ניכר גם במבנה החיצוני של הבניין וגם במבנה הבית.
לאחר מכן כדאי להתייעץ עם בעלי מקצוע ולבדוק, באיזה חומרים כדאי להשתמש לסגירת המסתור, מה מהם עמיד וחזק יותר, ואיך זה משתלב את החזות של הבניין.
עוד שדבר שחייב לקחת בחשבון זה עניין הבטיחות. סגירת מסתור כביסה היא עבודה מאתגרת לרוב, שדורשת מהפועלים לעבוד במקומות לא נגישים במיוחד או גבוהים.
ככל שמסתור הכביסה נמצא במקום בעייתי, מסוכן ולא נגיש, כך גם המחיר יעלה בהתאם.

וכמה תשלמו על זה?

כמו בכל עבודת שיפוץ, המחיר משתנה בהתאם למורכבות העבודה, חומרי הגלם, שעות העבודה ובעלי המקצוע השונים. מומלץ לבצע סקר שוב ולבדוק מספר בעלי מקצוע במקביל, תוך לקיחת בחשבון את עניין סיכון הפועלים ומורכבות העבודה הספציפית.
בדרך כלל סגירת מסתור כביסה צפוי לעלות אלפי שקלים, כאשר הטווח הממוצע נע בין 15,000 – 30,000 ₪, לצד הפרוצדורה של השגת אישורים והיתרי בנייה נוספים.
אז רגע לפני שאתם סוגרים את מסתור הכביסה, כדאי לסגור את הפינה ולוודא שקיבלתם הצעת מחיר הוגנת, שהקבלנים בעלי ניסיון והמלצות קודמות, ואם יש צורך, דאגו לקבל אישור עבודה בגובה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן