לפני זמן קצר יצאה הודעה לתקשורת מטעם הסתדרות העובדים לפיה מחריפים הצעדים הארגוניים בהם נוקטים עובדי רשות המעברים במשרד הביטחון, אשר ייכנסו מחר (ה') ליומם השלישי. כחלק מהצעדים ייסגר לאלתר מעבר כרם שלום ברצועת עזה לכל סוגי הסחורות לרבות גז ודלק, ומעבר ארז ייחסם למעבר כלי רכב וסחורות למעט מעבר של ציוד סיוע הומניטרי. במקביל, כל מעברי הסחורות באזור יהודה ושומרון ימשיכו להיחסם לחלוטין אף הם על ידי העובדים.
בהודעה נכתב ש"משמעות סגירת המעברים היא שלא מועברת כל סחורה מישראל לשטחי עזה, יהודה ושומרון – ומשטחים אלו אל תוך גבולות ישראל. במעברים אלו חולפות אלפי משאיות מדי יום, הנושאות מטען במשקל של עשרות אלפי טונות המשמש בעיקר את תעשיות הטקסטיל, החקלאות והבנייה.
הצעדים הארגוניים ננקטים על רקע מבוי סתום במו"מ של עובדי הרשות מול הנהלת הרשות, נציבות שירות המדינה והאוצר, להכללתם בהסכם הקיבוצי של משרד הביטחון, התואם את אופי פעילותם ואת רמת הסיכון בה הם נמצאים. מו"מ בנושא מתקיים מזה שנה וחצי, אולם נציגי המדינה נסוגו לאחרונה באופן חד-צדדי מכל הסיכומים שהושגו בין הצדדים.
במידה שאנשי הנהלת הרשות לא יתעשו ויביאו לכדי סיום המשבר, בכוונת ההסתדרות וועד עובדי רשות להחריף עוד יותר את הצעדים הארגוניים, מעבר לחסימת סחורות בלבד.
יו"ר ועד הפעולה ברשות המעברים, שרון ברוך, מסר: "עשרות עובדי רשות המעברים מבצעים מדי יום את מלאכתם בתנאים פיזיים לא פשוטים תוך סיכון ביטחוני, ולמרות זאת לא נמצאה הדרך להעסיקם תחת הסכם אשר ייתן מענה לתנאי ההעסקה הייחודיים להם. עד עתה גילינו איפוק ואחריות אך הגיעו מים עד נפש. בליווי ההסתדרות אנו נוקטים בצעדים ארגוניים אשר יוחרפו עד אשר ייפתרו הסוגיות שבמחלוקת".
יו"ר ועד משרד הביטחון, איקו חסון, ציין: ״מזה כשנה וחצי מתנהל מו״מ על הצטרפות עובדי המעברים למשפחת משרד הביטחון ולהסכם הקיבוצי של עובדי המשרד. למרות ניסיונות האוצר למסמס את המו״מ גילינו אחריות ואיפוק, ולבסוף לאחר שהגענו לסיכומים חזר בו האוצר מההסכמות שהושגו בצורה מזלזלת ופוגענית. כולי תקווה שמשרד האוצר יחזור בו מהסירוב לחתום על מה שהוסכם ולנהוג בהיגיון, אחרת לא תוותר לנו ברירה אלא להחריף את הצעדים בימים הקרובים עד כדי סגירת כל המעברים לאלתר למעט מקרים הומניטריים"."