מדוע כל עסק צריך להחזיק מכשיר דפיברילטור?

קרדיט תמונה Canva

"כשקנו את המכשיר אמרתי שחבל על הכסף, מי ישתמש בו?"

כך אמר י' מנהל מוסך במרכז הארץ בעת שרכשו מכשיר דפיברילטור למקום העבודה. כמה חודשים מאוחר יותר, המכשיר הזה בדיוק הציל את חייו. בזכות תושייתו של חברו לעבודה שהשתמש במכשיר, עקב אחר הוראותיו הפשוטות, ונתן באמצעות המכשיר שוק חשמלי להפרעות הקצב הקטלנית שלקה בה מנהל המוסך שניות ספורות טרם התמוטטותו, זו שהביאה אותו עד כדי דום לב- אשר משמעותו בספרות הרפואית: מוות. לכל דבר ועניין. סיפורו של י' מנהל המוסך והעובד שלו מוכיחים שוב ושוב, כמו גם סיפורים דומים אחרים, שפשוט אין מחיר להצלת חיים! סיפורו של מנהל המוסך נגמר טוב אמנם, אך מתועדים כ8,000 מקרים של דום לב בישראל מדי שנה. רק אחוזים בודדים מתוכם שורדים וממשיכים לחיות חיים תקינים. אלו ששורדים שרדו בזכות 3 משתנים חשובים:

  1. זיהוי מהיר של הסובבים וקריאה לעזרה.
  2. ביצוע החייאה- בדגש על עיסויי חזה.
  3. חיבור מכשיר דפיברילטור ומתן שוק חשמלי מהר ככל האפשר!

זיהוי מהיר, קריאה לעזרה וביצוע החייאה

זיהוי מהיר וקריאה לעזרה הוא קריטריון קל במיוחד במדינה סוציאלית ומשפחתית כמו ישראל, גם ביצוע עיסויים הלכו ונהיו פשוטים יותר מאז שהתחילו ללמד כחלק מתוכנית הלימודים בבתי הספר התיכוניים את כל תלמידי כיתה י' כיצד לבצע החייאה. אך עדיין,  הסיכויי בעולם לשרוד דום לב מחוץ לכתלי בית החולים נע בין 5-10% בלבד. וזאת משום המחסור בדפיברילטורים בקרבת מקום.

מכשיר דפיברילטור ומתן שוק חשמלי

מה שאדם הלוקה בדום לב צריך באמת, הוא, דפיברילטור. מכשיר אוטומטי חכם אשר אשר יודע לאבחן קצב ולתת מכת חשמל בהתאם לנטרול ההפרעה. באמצעות טכנולוגית העברת חשמל בי-פאזית, הדפיברילטור הביפאזי הוא בטוח והמומלץ לשימוש. קיימים לא מעט מכשירי דפיברילטור בשוק אשר גם יודעים להדריך, באמצעות הוראות קוליות, את עוברי האורח כיצד לבצע החייאה ולהשתמש במכשיר. כך גם אדם ללא רקע רפואי כלל יוכל להשתמש בו בקלות וללא היסוס על הפעם הראשונה!

חובת החזקת דפיברילטור

מאז חוקק חוק הדפיברילטורים ב 2008 ועוד חוקים נוספים אחריו, אחזקת דפיברילטור בלא מט מבתי העסק היא בגדר חובה, אך עבר לחובה החוקית, קיימת עבור כל אחד מאיתנו גם חובה מוסרית ואנושית להצלת חיי אדם. תירוצים כמו "זה יקר מידיי" יעלמו כלא היו ביום בו תזדקקו למכשיר בקרבת מקום על מנת להציל מי מיקירכם, התגוננויות כמו "זה יכול להיות מסוכן" חלפו מהעולם מאז פותחה הטכנולוגיה של הדפיברילטור הביפאזי, והסברים כמו "אני לא יודע איך לעשות החייאה" נפתרו היום בזכות ההדרכות הקוליות המצויינות הקיימות היום ברוב הדפיברילטורים בשוק, וכמובן, בזכות השוק העצום והמגוון של קורסי העזרה ראשונה.

לסיכום, אם עדיין לא רכשתם דפיברילטור לעסק שלכם, הגיע הזמן. עשו זאת עוד היום לפני שיהיה מאוחר מידי.

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן