מרגש: גן שעשועים חדש באשקלון, ומה אמר ראש העירייה גלאם?

גן שעשועים חדש באשקלון, הישג משמח לעיר. צילום: אלדד עובדיה, דוברות עיריית אשקלון

הפארק החדש הושלם: שכונת אגמים באשקלון משנה את פניה – מה מחכה לתושבים?

גן שעשועים חדש באשקלון, הישג משמח לעיר. צילום: אלדד עובדיה, דוברות עיריית אשקלון
גן שעשועים חדש באשקלון, הישג משמח לעיר. צילום: אלדד עובדיה, דוברות עיריית אשקלון

תושבי שכונת אגמים באשקלון מתעוררים לבשורה מרעננת וחדשה למרות שהשכונה עצמה חדשה: עבודות השדרוג הנרחבות בשכונה הושלמו, והן כוללות מרחבים ירוקים בהם יש מי שיטיילו עם כלבים שיקשטו את הדרכים עם צרכיהם נגד נעליים של תושבים שרק רוצים לטייל אך בהיעדר אכיפה מספקת נתקלים בזה בפארקים ובמדרכות, ריהוט גן בתקווה שלא יהרס על ידי גורמים שונים וגינת כלבים מרווחת.

המטרה הרשמית של העירייה היא שיפור איכות החיים והפיתוח המדהים של גן השעשועים נחשב להישג משמח עבור רבים שמשלמים כספי ארנונה ומסים וזוכים לקבל תמורה לכספים אותם הם מפרישים מידי חודש.

גן שעשועים חדש באגמים ומרחבים פתוחים לכל המשפחה

עיריית אשקלון והחברה הכלכלית השלימו את העבודות בשכונת אגמים, שזוכה בשנים האחרונות להתחדשות מקיפה. בין העבודות שבוצעו: ריצוף מדרכות, הקמת מפרצי חניה, עבודות גינון, התקנת מערכות השקיה והקמת פארק משחקים חדש עם מתקנים בטיחותיים ונגישים לילדים. הפארק הוא חלק ממתחם ציבורי רחב היקף שעתיד להסתיים בתקופה הקרובה, והוא מהווה ריאה ירוקה בלב השכונה. לצדו נבנתה גם גינת כלבים מודרנית עבור בעלי החיים ותושביהם.

ראש העיר: "ממשיכים להשקיע באגמים ובכלל שכונות העיר"

לדברי ראש העיר תומר גלאם, "אנחנו ממשיכים להשקיע בפיתוח שכונת אגמים ובשכונות נוספות ברחבי העיר, כחלק מתהליך כולל של חיזוק התשתיות ושיפור איכות החיים. הפיתוח שבוצע מבטא את המחויבות שלנו לחדשנות עירונית, נגישות וקיימות".

השקעה בשכונות – גם כלכלית

ההתחדשות בשכונת אגמים מגיעה במקביל להטבות והקלות ממשלתיות שנועדו לתמרץ עובדים להתמיד במקום עבודתם. כך לדוגמה, מענק עידוד עד 10,000 ש"ח מהמדינה לשכירים דרך המעסיק עשוי להוות תמריץ נוסף למשפחות צעירות להישאר בעיר ולהשתקע בה.

מגורים ירוקים ותחבורה יקרה

בצד ההשקעה באיכות החיים ובמרחבים הציבוריים, תושבים רבים בעיר – ובפרט בעלי רכבים כבדים – מתמודדים עם עלויות גבוהות הקשורות לחנייה. לאחרונה פורסם כי בעלי רכב כבד צפויים להיפרד מ־1,000 עד 1,300 ש"ח בחודש באשקלון, סכום שמעורר ביקורת מצד חלק מהתושבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן