זרוע אסטרטגית בלתי מנוצחת: הרמטכ"ל ביקר בבסיס נבטים עם קליטת מטוסי ה'אדיר' החדשים

רב-אלוף אייל זמיר עמד מקרוב על מוכנות חיל האוויר לאירועים מתפרצים והבהיר: "נדע לתקוף בעוצמה בכל זירה אויב שיאיים על ביטחון המדינה". השבוע הצטרפו לחיל האוויר שלושה מטוסי F-35i נוספים, המהווים נדבך מרכזי בחיזוק היכולת המבצעית של ישראל.
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, ביקר היום (ד׳) בבסיס נבטים של חיל האוויר. לביקור התלוו ראש מטה חיל האוויר, תת-אלוף גלעד קינן, מפקד בסיס נבטים, תת-אלוף ד', ומפקדים נוספים. במהלך הסיור בחן הרמטכ"ל מקרוב את כשירות ומוכנות הבסיס וצוותי האוויר למענה מיידי באירועים מתפרצים, וכן את תהליך קליטתם של מטוסי הקרב המתקדמים מסוג "אדיר" (F-35i).
עוצמה טכנולוגית בלב המדבר

הנוכחות של חיל האוויר בדרום הארץ היא עוגן ביטחוני אסטרטגי, שמאפשר גם את המשך שגשוגה של התיירות והחיים האזרחיים באזור. בעוד שחיל האוויר פועל בשמי הנגב, בסמוך אליו ניתן לראות כיצד נווה המדבר הפך לירוק ומוכן לתקופת הנופשים בעין גדי,וים המלח, עדות לחוסן הישראלי המשלב עוצמה צבאית עם איכות חיים אזרחית.
במהלך ביקורו פנה הרמטכ"ל לטייסים ואמר: "חיל האוויר מהווה את הזרוע האסטרטגית של צה"ל. אתם נמצאים בחזית המאמץ ההתקפי וההגנתי בזירות קרובות ורחוקות. במהלך המלחמה ובמבצע 'עם כלביא' צברתם ניסיון מבצעי שאין שני לו בעולם, ונדע להשתמש בו על מנת להבטיח את ביטחון המדינה בכל זמן".
מוכנות לכל תרחיש בכל זירה
השילוב של טכנולוגיה עילית בחיל האוויר הוא חלק ממגמה רחבה של הצטיידות במערכות לחימה מהדור הבא, כפי שניתן לראות גם במסגרת הפרויקטים בהם מערכת הלייזר "אור איתן" נמסרה לצה"ל כדי לספק הגנה מתקדמת מול איומים מגוונים. הרמטכ"ל הדגיש כי טייסי החיל, בשיתוף אגף המודיעין, פועלים בכל רחבי המזרח התיכון להסרת איומים.
הניסיון המבצעי שצה"ל צובר בלחימה מבוסס על לקחי עבר ומבצעים מורכבים שנחקקו בהיסטוריה של המדינה. דוגמה לכך היא המעטפת המודיעינית והמבצעית שנחשפה לאחרונה, כאשר צה"ל ושב"כ חשפו את פרטי מבצע "דרום אדום" להשבתו של אורון שאול ז"ל. לדברי הרמטכ"ל, צה"ל ימשיך לפעול בשנים הקרובות לחיזוק חיל האוויר כזרוע מכריעה הערוכה להתמודד עם כל אתגר עתידי.






