תעשיית היין הישראלית ממשיכה להתפתח באופן עקבי, ומצליחה להשיג הכרה בינלאומית הגדלה מיום ליום. בארצנו קיימים ישנם מעל 300 יקבים, ו-20 מהם מייצרים יינות בכמויות מסחריות. אחד השחקנים המעניינים בשוק היינות והזוכה הטרי של תחרות היין הבינלאומית המוערכת Decanter 2023
מעניין לגלות כי 90% מתעשיית היין בישראל היא כשרה, כאשר בסך הכל מגדלים בישראל כ-60 טון ענבי יין בשנה, שמתורגמים לכ-40 מיליון בקבוקי יין ו-12 מיליון בקבוקי מיץ ענבים – אי לכך, שמדובר בתעשייה גדולה מייצרת כ-1 מיליארד ש"ח בשנה, כולל ייצוא.
הרוב המוחלט של היין שמיוצר בישראל הוא אדום, ומהווה 70% מהייצור הכולל. היין הלבן מהווה את שאר ה-30%, אך הביקוש ליין לבן נמצא במגמת עליה בשנים האחרונות, כאשר זן הענבים הנפוץ ביותר הוא קברנה סוביניון.
אחד השחקנים המעניינים בשוק היינות והזוכה הטרי של תחרות היין הבינלאומית המוערכת, Decanter 2023 הינו ״יקב גבעות״ – אשר זכה לאחרונה בתחרות בארבעה פרסים מרשימים: מדליית זהב ושלוש מדליות כסף.
יין ״הגופנה רזרב קברנה פרנק 2020״ זכה לציון של 95 ומדליית זהב, ״גבעות מצדה ״2020 – זכה בציון 94 ובמדליית כסף, ״גופנה רזרב קברנה סוביניון״ 2020 – זכה בציון 93 ובמדליית כסף ו"גופנה רזרב פטי ורדו 2020״ – זכה בציון 91 ובמדליית כסף.
יקב גבעות מתמקד בייצור יינות איכותיים שמבטאים את הטרואר המקומי, תוך שמירה על אלגנטיות ומורכבות. בשנים האחרונות, בעקבות מחקר שהוביל היינן ד"ר דרורי במו"פ מזרח ואוניברסיטת אריאל, נחשפו כ-80 זני ענבים ארץ – ישראליים עתיקים. יקב גבעות נרתם יחד עם יקבים נוספים לחידוש מסורות ייצור היין העתיקות מזנים אלו, לאחר הפסקה בת 1300 שנה.
כאשר היקב מייצר כיום כ-100,000 בקבוקים בשנה. למרות הביקוש הרב, היקב מקפיד לשמור על היקף הייצור מוגבל כדי להבטיח תשומת לב אישית לכל בקבוק, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של איכות בתהליכי הייצור.
כפי שניתן לראות, עתיד תעשיית היין הישראלית נראה מבטיח. איכות היינות הישראליים ממשיכה להשתפר, והם מקבלים הכרה בינלאומית ואף זוכים בתחרויות יוקרתיות, דבר אשר מוביל גם למגמה גוברת של ייננים צעירים שלמדו בחו"ל במדינות כמו צרפת, איטליה, ספרד, ארצות הברית, אוסטרליה, ודרום אפריקה, אשר כעת מיישמים את שלמדו בישראל.