אשקלנייעס

4 כוסות משובחות לפסח

חג הפסח בפתח, ולצד המצות, החרוסת וההגדה, יתקבצו רוב המשפחות סביב שולחן הסדר וירימו 4 כוסיות יין כמנהג החג.

מהנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי שוק היין בישראל מגלגל למעלה מ 900 מיליון ₪ בשנה, כאשר כ 30% מרכישת היינות מתבצעות בחודש מרץ – לקראת חג הפסח.

"ביחס למדינות אירופה, הישראלי הממוצע שותה מעט יין. באיזור 5.5 ליטר בשנה לעומת האירופי שצורך כ 60 ליטר", אומר ארז וינר, מנכ"ל יקב ירושלים אשר קטף השנה 4 מדליות בתחרות השנתית "Best Value" של אתר סומלייה. "אך יחד עם זאת, בשנים האחרונות ניתן לראות כי הצרכן הישראלי לומד לאהוב יין. ענף היין נמצא בצמיחה מתמדת וניתן לראות זאת בהיקף המכירות שגדל כל שנה בממוצע של 2.5%".

יקב ירושלים אשר פועל באזור התעשייה עטרות ליד הבירה, נוסד בשנת 1976 בתור 'יקב שמשון' על ידי הרב יונה מנדלסון חסיד של הרבי מלובביץ'.

היקב הוקם בברכת הרבי ובהתוועדות שהתקיימה ב 770 בשנת תשע"ד, הרבי העלה את הרב מנדלסון על הבמה, מזג מהיין שלו ואז אמר: "נמצא אתנו שר המשקים של העם היהודי" או אז שינה מנדלסון את שם היקב מיקב שמשון ל'יקב שר המשקים'.

בחלוף השנים מנדלסון שנפטר העביר את היקב לבנו שפשט את הרגל ואיש העסקים עופר גואטה רכש אותו בשנת 2006, שהיום בגלגולו הנוכחי הוא 'יקב ירושלים'.

הרבי גם הנחה את וועד רבני חב"ד בזמנו להעניק ליקב, באופן חריג, הכשר מיוחד. היקב, שבו מועסקים 50 בני אדם, נהנה ממגוון של כשרויות: בית יוסף, הרבנות של מנצ'סטר, הרבנות הראשית ובין הבודדים שמחזיקים בכשרות חב"ד.

כיום היקב המשיך את המסורת ולאחר שהרב סלונים נפטר (שהיה אחרון המשגיחים של וועד רבני חב"ד) , כשרות היקב הופקדה בידי הרב ברוך בועז יורוקיבץ העומד בראש 'בד"ץ היכל לובביץ'.

צילומים: דיוויד סילברמן

Exit mobile version