ביום שישי האחרון, שוטרי יס"מ לכיש פעלו במבצע משותף עם בלשי תחנת אשקלון והצליחו לשים את ידם על 2 חשודים תושבי העיר.
בהודעה שיצאה הבוקר מהמשטרה נמסר: " משטרת ישראל עצרה בסוף השבוע האחרון באשקלון 2 חשודים ותפסה אקדח 9 מ"מ ורימון הלם.

במהלך פעילות מבצעית יזומה שערכו בלשי משטרת ישראל ולוחמי יס"מ באשקלון נעצר על ידי שוטרים חשוד שהחזיק תיק ובתוכו אקדח 9 מ"מ עם כדורים ורימון הלם עם מסמרים שמחוברים אליו.

בהמשך הפעילות נעצר חשוד נוסף שקשור להחזקת אמצעי לחימה.
החשודים(בשנות ה20 לחייהם), תושבי אשקלון, הועברו לחקירה במשטרת אשקלון.
ביום שישי האחרון התקיים דיון בבית משפט השלום באשקלון, במהלכו הוארך מעצרם של החשודים עד לתאריך 19/5/20. "

עוד נמסר מהמשטרה שממשיכה בחקירת האירוע כי: "משטרת ישראל ממשיכה במאבקה הנחוש בנגע האלימות והחזקת האמל"ח הלא חוקי וזאת למען בטחון האזרח הנורמטיבי שומר החוק.
נזכיר שבשנה האחרונה הפשע חזר לרחובות העיר עם מספר ניסיונות חיסול כשבין היתר היו גם מטענים שהוצמדו לרכבים שהיו בנסיעה.
במקביל נמשכים איומים הדדים בין ארגוני הפשיעה במדינה על רקע מספר פרשיות שהיו לאחרונה ונראה שהעבריינים לא בוחלים באמצעים, גם אם מדובר בכאלו שיכולים להזיק לרבים.