סיפורו של הגן הלאומי אשקלון כמו שלא שמעתם מעולם

גן לאומי תל אשקלון מוכר במשך שנים לתושבי האזור כפארק לבילוי בחיק הטבע וחוף רחצה מרהיב. כעת מבקשת הקרן לשמירת הטבע והמורשת בישראל לשפוך אור על הסיפור ההיסטורי הנדיר והאלמנטים הארכיאולוגיים שהתגלו במקום שהינם בעלי חשיבות בינלאומית. בזכות תרומתם הנדיבה של קרן ליאון לוי- יותר משניים וחצי מיליון דולרים יושקעו בתוכנית פיתוח נרחבת באתר.

ביום שישי האחרון קיימה הקרן לשמירת הטבע והמורשת סיור מיוחד לחברי הפורום הציבורי, ובו למעלה ממאה בכירים מאוד במשק הישראלי שחברו למשימה לסייע לקרן לקידום המשימות של שמירת הטבע והמורשת בארץ, מתוך תחושת פטריוטיות לאומית ואחריות על המשאב החשוב ביותר: הטבע של כולנו.

נוסף על כך, במהלך הסיור חולקו תעודות הוקרה לחברות הבכירות במשק, שלקחו חלק חשוב במלחמה לטיהור החופים בעקבות אסון הזפת שפקד את חופי ישראל. נציגים מטעם: טבע, אלביט מערכות, אקטיבפנס, אדמה, אסותא וחברת התרופות רוש השתתפו במעמד.

הסיור התקיים במסגרת יוזמה של הקרן, עמותה ללא כוונות רווח שהוקמה במטרה לסייע לרשות הטבע והגנים במשימות של שמירה על הטבע, הנוף והמורשת בישראל. הסיור היה העשירי במספר מאז הוקם הפורום והתקיים במסגרת שורה של טיולים שייערכו בשנה הקרובה כהוקרה על החברות והתרומה שלהם.

המשתתפים שמעו על החשיבות האדירה של אשקלון בחלוף הדורות והגלגולים בארץ ישראל. עוד בתחילת הסיור האזינו לפרטים על שחזור הבזיליקה והאודיאון שיכלול העמדת עמודי שיש גדולים, ייצוב הנדסי והכשרת מושבים.

מיד לאחר מכן, נכנסו בשער העתיק בעולם מלבני הבוץ לעיר הכנענית, נחשפו לפסיפס המרהיב במקום וברקע של הממצאים הארכיאולוגים- הים הכחול הגדול.בין היתר, לקחו חלק בסיור: האלוף במיל' מתן וילנאי, נשיא הקרן לשמירת הטבע והמורשת. המפכ"ל לשעבר, אסף חפץ, והאלוף במיל' יעקב מנדי אור, לשעבר המתפ"ש.

עוזי ברזילי, מנהל הקרן לשמירת הטבע והמורשת בישראל אמר בסיור: "אנחנו נמצאים פה כחלק  מפרויקט גדול שאנו עמלים עליו ויושלם בעתיד: השביל הארכיאולוגי של גן לאומי אשקלון. בזכות תרומתם הנדיבה של קרן ליאון לוי הושקעו מיליונים רבים בתל המקראי, לטובת שיפוץ והנגשת הבזיליקה והאודיאון במתחם, שער לבני הבוץ ואף שחזור הבית הפלשתי.

במקום כבר  נחשפה העיר מהתקופה הכנענית התיכונה, והשער הקדום בעולם שנושא קשת בנויה ניצב איתן. הודות לפילנתרופיה, אנחנו ניגשים לתוכנית פיתוח רחבה במטרה לשחזר את האלמנטים הקדומים ולהנגיש את  המקום שטמונה בו חשיבות בינלאומית- לכל בית ישראל. "

לדברי ורדית קפלן, יו"ר הוועד המנהל של הפורום הציבורי: "ישראל של 2040 הולכת להיות אחת הצפופות בעולם, אם לא נטפל בשטחים הציבוריים אנחנו גוזרים את הגורל שלנו. אסון הזפת ממחיש את זה. הקרן לשמירת הטבע והמורשת גייסה חמישים מיליון שקלים שמסייעים בפיתוח.

ארבעה אתרים שודרגו בקורונה ובינהם האתר שאנחנו נמצאים בו כיום. חמש מאות אלף דולרים יוקצו כאן לשדרוג הבזיליקה ועוד שני מיליון דולרים לטובת פיתוח המסלול כולו."

צילום: יח"צ הקרן לשמירת הטבע והמורשת
צילום: דוד יערי חבר הוועד המנהל של הקרן לשמירת הטבע והמורשת
לראשונה מאז פרוץ הקורונה: קורס הכנה ללידה פיזי, במתחם חדרי הלידה של המרכז הרפואי ברזילי, ובהובלת המיילדות המובילות בישראל

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן