עושים לכם סדר: יין אדום זנים והתאמות

יין אדום זנים והתאמות

אם גם אתם אוהבים את הטעם העמוק והמדהים שמציעים יינות אדומים, הגעתם אל המאמר הנכון! במאמר זה נחשוף בפניכם את סוגי היינות השונים, זני הענבים שמהם מפיקים את יצירות המופת האהובות עלינו כל כך, עם אילו מנות ניתן להגיש אותם ולאלו מנות הם הכי מחמיאים, כך שתוכלו באמת להפיק את המיטב מהחוויה של שתיית יין לצד מנה מצוינת.

קברנה סוביניון

הקברנה סוביניון נחשב לאציל ביותר מבין כלל זני הענבים האדומים. מקורו במחוז בורדו שצרפת. הקברנה סוביניון הוא הכלאה בין קברנה פראנק (אדום) לבין סוביניון בלאן (לבן). בשל יכולת הסתגלות שלו ויצירת ענבים איכותיים במיוחד, ניתן להפיק ממנו יינות משובחים מאוד המוכרים ברחבי תבל. טעמיו מזכירים פירות יער שחורים לצד טעמי פלפל ירוק. מומלץ להגיש את הקברנה סוביניון לצד מנות של עוף בברביקיו, לצד קבב אשר טעמיו מחמיאים לבשר עד מאוד ובכלל בשר על כל גווניו וסוגיו וגם לצד פסטות ופיצות.

צילום: pexels

מרלו

יין אדום זה נחשב גם הוא אצילי ומקורו גם בבורדו שבצרפת. יש לא מעט בלנדים של יינות אדומים שבהם הוא משתתף ביחד עם הקברנה סוביניון. זן זה מתאפיין בעדינות ורכות רבה יותר מהקברנה סוביניון, יש לו טעמים שמזכירים טעמי שזיף עדינים וצבעו הוא סגלגל יפהפה. מומלץ להגיש את המרלו גם לצד מנות של עוף בברביקיו, שכן טעם הגחלים מתאים מאוד לאופיו של יין זה. בנוסף, טעמו הרך מושלם לצד בשר אווז וגם הוא יחמיא לצד פסטות ברטבים שונים ומאפים של פיצות טעימות במיוחד.

שיראז / סירה

זהו יין צרפתי שמקורו בעמק הרון שבצרפת. זן הענבים הללו נקרא סירה בצרפת עיר הולדתו, אך באוסטרליה הוא נקרא בפי המקומיים שיראז. האוסטרלים מפיקים מהזן הזה יינות בעלי גוון עז, ורמת אלכוהול גבוהה יחסית. הטעמים שלו הם של פרי סגול בשל ופראי מהול בתבלינים שונים, פלפל שחור וקינמון. כאשר הוא בשל יותר טעמו יזכיר טעם של שוקולד. מומלץ להגיש את השיראז לצד פיצה עסיסית בעלת רוטב עגבניות עשיר, מנות של עוף בברביקיו, קבב עסיסי מבשר טחון טרי, לצד מנות של ביף סטרוגנוף ולצד נתחי בשר שונים, שטעמו יחמיא להם בין אם הוא כבר בשל ובין אם הוא עדיין צעיר.

פינו נואר

הפינו נואר גם הוא זן צרפתי שמקורו מבורגון שבצרפת. המשמעות של שמו היא ”אצטרובל שחור”. הפינו נואר הוא אחד מזני הענבים הכי עתיקים ביבשת אירופה, ורבים מחשיבים זן זה לזן האציל מכולם, אפילו יותר מהקברנה סוביניון. הוא נחשב לאחד היינות הטעימים, היקרים והמעוטרים ביותר בתבל, חרף היותו זן מאתגר ביותר לגידול. הוא נחשב לעדין מאוד, הוא אינו צפוי ובפירוש אינו ניתן לגידול בתנאים קרים או חמים מידי, יש שיאמרו שהוא זן מפונק למדי. צבעו של הפינו נואר לא מתאפיין בגוון אדום או בורדו עז ובוהק, אלא דווקא בגוון אדום דהוי עם נגיעות צבע כתמתמות בקצוותיו. הטעמים שלו מזכירים תות מתובל בתבלינים, פטל ואף טעמי דובדבן. את הפינו נואר מומלץ לשלב עם מנות מן הים כשהדגש הוא דווקא על מולים, בגזרת הבשר טעמו המעניין מחמיא לאוסבוקו עד מאוד. חשוב לציין שככל שהוא משביח עם השנים כך הוא נעשה עסיסי ואלגנטי יותר.

לסיכום, יש לא מעט יינות אדומים שתוכלו להתרשם מהם, ללמוד עליהם, לטעום אותם ולהתנסות בחוויה ייחודית של ממש. שילוב היינות הללו לצד המנות המחמיאות לטעמם, ייצור לכם ארוחה מושלמת, מאוזנת וטעימה במיוחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן