תביעה של 700000 ש"ח נגד עיריית אשקלון ותאגיד המים: צואה זרמה למבנים

בניין עיריית אשקלון, צילום: אודי דוד בן דוד

האירוע שהוביל לתביעה: זרימת ביוב קטסטרופלית פגעה בשני מבנים באשקלון

מסתבר שלפני זמן לא רב, כשנה וחצי לערך, התרחש באשקלון מקרה חריג וחמור, כאשר כמויות אדירות של מי ביוב זורמים פרצו מצינורות עירוניים והציפו שני מבנים בבעלות תושב העיר, ברחוב יפה נוף 37.

המבנים הממוקמים באזור המרינה כוללים משרד ומחסן בקומה השנייה ויחידת דיור בקומה השלישית. הנזק למבנים היה רחב היקף וכלל השמדה מוחלטת של ציוד מגוון: מחשבים, ציוד משרדי מתקדם, לוחות אם, ריהוט, ציוד מחסן, ואף אופנוע ים עם ציוד נלווה.

לטענת הבעלים, מי הביוב חדרו לכל פינה במבנים וגרמו לנזקים שלא ניתן לתקן. הוא ציין כי למועד האירוע כלל לא היה לו מושג מה גרם להצפה או כיצד ניתן היה למנוע אותה.

פניות רבות  – ללא מענה מספק

תביעה נגד תאגיד המים ועיריית אשקלון, צילום: אודי דוד בן דוד
תביעה נגד תאגיד המים ועיריית אשקלון, צילום: אודי דוד בן דוד

כבר ביום שלאחר האירוע, החל הבעלים של המתחם לפנות לעיריית אשקלון ולתאגיד מי אשקלון בבקשה לטיפול דחוף בנזק. הוא שלח פניות רשמיות שכללו תיאור מפורט של הנזקים, דרישה לבחון את המצב בשטח, ותיעוד מפורט של הנזק לרכושו ולמבנים.

הפניות כללו גם מכתבים שנשלחו במהלך החודשים אוגוסט ונובמבר, אך לטענתו, אף נציג מטעם הנתבעות לא הגיע לשטח לבחון את היקף הנזק או להציע פתרון. הוא הדגיש כי עד היום, חרף פניותיו הרבות, נותרו השאלות ללא מענה, והנזק עומד בעינו.

לפני הגשת תביעה, זה מה שנאמר לבעלים מטעם העירייה ותאגיד המים של אשקלון: "האחריות על קבלן עבודות בכביש"

במכתב תשובה שנשלח ב-21 בדצמבר 2023 מטעם תאגיד מי אשקלון, נטען כי מקור הבעיה היה עבודות שביצע קבלן כבישים במקום. לטענתם, הקבלן חסם את שוחות הביוב וגרם לכך שתאגיד המים לא יכול היה לטפל בקו הביוב בזמן אמת.

נוריאל מצדו טוען כי גם אם מדובר בטעות של הקבלן, האחריות הסופית לנזק רובצת על העירייה והתאגיד, האמורים לפקח על עבודות מסוג זה.

פגיעה כלכלית כבדה: משרד שהושבת והוצאות מיותרות

כתוצאה מהאירוע, הוא נאלץ להשבית את פעילות המשרד שבבעלותו. כמו כן ציין כי לא הצליח למצוא פתרון חלופי לצורך הפעלת החברה שלו, מה שגרם לו להפסדים כלכליים משמעותיים ולעלויות מיותרות. בנוסף, יחידת הדיור שבמבנה לא הייתה ראויה למגורים, והוא לא הצליח להשכירה מחדש מאז האירוע.

לדבריו, הנזק אינו מסתכם רק בציוד וברכוש שאבד, אלא גם בפגיעה תפעולית וביכולת להפעיל את עסקיו.

שאלת האחריות: האם הרשויות יפצו את בעל המבנים?

התביעה שהוא הגיש נגד עיריית אשקלון ותאגיד מי אשקלון מעלה שאלות כבדות משקל בנוגע לאחריות הרשויות המקומיות לנזקי תשתית, דבר שעלה בתביעה נוספת שהוגשה נגד העירייה ותאגיד המים לפני כשבוע.

המקרה מדגיש את החשיבות שבניהול תקין של תשתיות ציבוריות ואת הפוטנציאל לנזקים כבדים במקרים של כשל. בעוד הוא ימתין להכרעה בבית המשפט, תושבים רבים באשקלון מביעים דאגה מכשלים דומים שעלולים להתרחש במקומות נוספים בעיר.

הקדיש חייו להקלת סבלם של חולי פרקינסון: נפרדים מפרופ' ניר גלעדי – אפצ'י

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן