אשקלנייעס

שבועות בפתח: מה בתפריט, מי מגיע לחג וכיצד נערוך את השולחן? | כל הפרטים

שבועות בפתח: מה בתפריט, מי מגיע לחג וכיצד נערוך את השולחן? • מה שבטוח הוא, שבין שלל המנות והמאפים, תהיה גם עוגת הגבינה הנצחית • השנה, עם הרנסנס שחווה ענף פירות היער בישראל, זה רק מתבקש שהם יהיו חלק בלתי נפרד מהאווירה • וגם: מתכון לעוגת גבינה מובחרת וקלה להכנה

שולחן חג השבועות משופע מדי שנה במיני מאפים, תבשילים וקינוחים חלביים. כל מאכל שניתן לשדרג ולשלב בו מוצרי חלב, מתקבל בברכה ובאהבה. אלא שחג מתן תורה לא מזוהה רק עם גבינות וכמובן שהפירות בהם התברכה ארץ ישראל, הם חלק בלתי נפרד מהרעיון. החל משבעת המינים, דרך פירות ראשונים לעונה וכלה בכל מה שמעניק לשולחן החג ערך מוסף, צבע ושפע.

השנה חווה ענף פירות היער בישראל מאין רנסנס, כשחברת פירות היער הישראלית, "כרמל ברי", העלתה כמה שלבים למעלה את רעיון החקלאות הציונית והגשמתו. אוכמניות, דובדבנים, תותים ופטלים, הגדלים על אדמת הארץ, מצוידים בטעם מתפרץ, איכות יוצאת דופן וחיי מדף ממושכים.

עם כניסתם של הפירות כחול לבן לשוק, גברה ההתעניינות של קהל הצרכנים ופתאום, רואים אותם בכל מקום. כעת, זאת הזדמנות מצוינת להביא את פירות היער המובחרים אל שולחן החג, כשהם עומדים בפני עצמם ומקשטים את השולחן הלבן, כשהם משולבים בתבשילים או סלטים ובעיקר, כשהם נישאים בגאון מעל עוגות הגבינה, הקרמים והקצפות.

רם שנבל, איש פרסום ודיגיטל, מתכונאי ויוצר תוכן, מביא עבורכם מתכון ייחודי לעוגת גבינה משגעת, באפס מאמץ, שתשלב היטב בתפריט החג.

צילום: רם שנבל

מצרכים לתחתית: 200 גרם ביסקוויטים, 80 גרם חמאה מומסת, 15 גרם סוכר וחצי כפית מלח שולחן דק.

מצרכים למלית: 600 גרם גבינה לבנה 9%, 350 גרם שמנת חמוצה 15%, 120 גרם סוכר, 1 כפית מחית וניל איכותית, 3 ביצים בטמפרטורת החדר ו-70 גרם קורנפלור.

מצרכים לקרם הציפוי: 600 גרם שמנת חמוצה 15% ו-120 גרם אבקת סוכר.

הוראות הכנה:
1. נחמם תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו).
2. נטחן עד דק את הביסקוויטים במעבד מזון ונעביר לקערה.
3. נמיס את החמאה במיקרו, בפוּלסים קצרים, וניצוק מעל הביסקוויטים. נוסיף סוכר, מלח ונערבב היטב.

4. נשמן היטב תבנית קפיצית בקוטר 22 ס״מ בחמאה, נניח אותה על נייר אלומיניום ונעטוף את שוליה בגובה של 8 ס״מ סביב התבנית. כיון שבהמשך נאפה את העוגה כשהתבנית במרכז אמבטיית מים חמים, נרצה למנוע כניסת מים אל מסת העוגה וחשוב שנוודא עיטוף יסודי.

5. ניצוק את תערובת הביסקוויטים אל תחתית התבנית ונהדק היטב (אני נעזר במועך תפוחי אדמה) לשכבה אחידה. נכניס לתנור לאפייה קצרה של 8 דקות ונוציא לצינון בטמפרטורת החדר.
6. בקערה גדולה נשים את הגבינה, השמנת החמוצה והסוכר ונערבב בעזרת מטרפה לאיחוד. נוסיף את מחית הווניל ונערבב היטב.

7. בקערה נפרדת נקציף (ממש כמו לחביתה) את הביצה הראשונה, נוסיף לקערת המלית בהדרגה, נערבב ורק לאחר הטמעה נמשיך באופן זהה לשתי הביצים הנותרות.
8. בעזרת נפה נפדר מעל המלית את הקורנפלור, במטרה להימנע מגושים ונערבב בעדינות עם המטרפה אך לא יותר מדי.
9. ניצוק את המלית אל התבנית.
10. נרתיח מים בקומקום.

11. נניח את תבנית העוגה בתבנית אפייה מלבנית גדולה ונכניס לתנור ומיד, נמלא את תבנית האפייה המלבנית במים שהרתחנו ונמלא עד לגובה שהתבנית מאפשרת לנו. בכל מקרה לא יותר מגובה נייר האלומיניום העטוף את התבנית.

12. נסגור את דלת התנור למשך 60-70 דקות. חשוב לא לפתוח את דלת התנור במהלך השעה הראשונה, על מנת לא לפגוע ביחס הלחות והחום בתנור ובכלל בהבדלי טמפרטורה שיכולים לפגוע באפיית העוגה וגם בגובה שלה.

צילום: רם שנבל

13. בעזרת קיסם עץ נבדוק את מרכז העוגה. במידה והוא יוצא לח ואנו מזהים שהמסה יציבה, נסיים את האפייה ונוציא את העוגה לצינון של שעה בטמפרטורת החדר.
14. נכין את הציפוי (התנור צריך להיות חם מראש בטמפ׳ של 170 מעלות): בקערה נערבב היטב את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר.
15. ניצוק מעל העוגה וניישר בעזרת פלטה/ קלף/ שפכטל.

16. נכניס לתנור לאפייה נוספת של 10 דקות.
17. נוציא את העוגה לצינון נוסף בטמפרטורת החדר ונכניס למקרר ל-8 שעות לפחות.
18. קשטו בפירות יער טריים ישראלים, ושיהיה בתאבון!

Exit mobile version