העיר הכי מופגזת מעזה היא אשקלון – ואיזה עירייה סירבה להצטרף לעתירה למיגון העיר? לא תאמינו….

לפני שבועות אחדים הודיעה עיריית אשקלון כי בכוונתה לפעול למיגון העיר ואף יצאה הודעה לתקשורת בנושא.

אולם, מסתבר שדווקא העירייה סירבה להצטרף לעתירת תושבי העיר למיגון אשקלון, למרות שניתנה לה האפשרות על ידי בית המשפט העליון, ובתגובה לבית המשפט בחרה העירייה להגיב בשלילה.

אחת מזירות האירוע באשקלון בסבבים הקודמים – צילום ארכיון: דוברות כב"ה

עורכת הדין תמר קידר שהגישה את העתירה בשם התושבים והסכימה לצירופה של העירייה לעתירה אמרה היום: " לצערי הרב, על אף העובדה שמדובר בעתירה חשובה מאין כמותה, למען תושבי העיר אשקלון, ועל אף העובדה שהעירייה הודתה ואף הודיעה לבית המשפט העליון כי קיימת חשיבות עליונה ליישום מהיר ויעיל של החלטות הממשלה, העירייה השאירה את התושבים לפעול לבד על מנת לקבל את הזכויות שמגיעות להם, ואני זו שהייתי צריכה ליזום את העתירה.
אני מברכת על החלטת בית המשפט העליון לצרף את העירייה לעתירה כמשיבה למרות, התנגדותה וכשלונה של העירייה במיגון העיר".

עו"ד תמר קידר, צילום: יח"צ

כזכור, בהודעה לתקשורת שיצאה מטעם עיריית אשקלון בנושא מיגון העיר לפני מספר שבועות נכתב: " ראש העיר אשקלון בוועדת הכספים: ״לתושבי אשקלון הזכות לקבל הטבות כלכליות והזכות להיות מוגנים״

תומר גלאם על רקע הבית בו נפגע משה אגדי הי"ד בצוק איתן. צילום ארכיון: אודי דוד בן דוד

בתוך כך אישרה ועדת הכספים את תוקף החוק לעידוד השקעות הון באשקלון המכליל את אזורי התעשייה בעיר כאזור פיתוח א׳

ראש העיר, תומר גלאם, השתתף הבוקר (שלישי) בוועדת הכספים בראשותו של ח״כ משה גפני והעלה את הצורך והחשיבות בהענקת הטבות כלכליות לתושבות ותושבי אשקלון.

״בראשית דברי אני רוצה להודות על הקונצנזוס המלא, מכל הסיעות, לטובת העיר אשקלון ותושביה, שנמצאת כ-11 שנים בחזית העימות ובשלוש השנים האחרונות הפכה לעיר המטווחת ביותר במדינת ישראל. כדי לסבר לכם את האוזן, במערכה של שומר החומות נורו לעבר העיר כאלף טילים בעשרה ימים. האתגר היותר מורכב הוא שארגוני הטרור שידרגו בצורה משמעותית את היכולות שלהם לכיוון העיר אשקלון ברקטות עתירות משקל, שיגרמו לסיכון ממשי ומהותי עבור התושבות והתושבים.

״אני רוצה לקרוא לכם לבוא לסבב לחימה אחד או לבוא אפילו יום אחרי לראות עם מה התושבות והתושבים שלנו מתמודדים, עם ילדות וילדים ומבוגרים שלא ישנים בלילות, שלא נדבר על 25% מכלל התושבים שלא ממוגנים.

״איפה האחריות הלאומית? כי אם רקטות עתירות משקל יגיעו לעיר, רמת הסיכון תהיה מאוד מאוד גבוהה והפגיעה תהיה מאוד חדה. אבל העיר לא צריכה להיענש בגלל שהיא מתנהלת בצורה נכונה. כל הסיעות מבינות שזה צו השעה, אבל צו השעה נשאר כבר שנתיים וחצי.

״ההפסד הגדול הוא הפגיעה המשמעותית באותן נפשות ובאותן ילדות וילדים ובמה שאנחנו מתמודדים בשוטף, זו הפגיעה האמיתית, ולאחר מכן הפגיעה המשמעותית ביותר היא בעניין המיגון שגם לא מטפלים בזה. קיבלו החלטת ממשלה בממשלה הקודמת, 350 מיליון ₪, אבל הם קיבלו החלטת ממשלה שאי אפשר ליישם אותה. אני מדבר על הזכות להיות מוגן. על הזכות לקבל את אותם הטבות בזכות, ולא בחסד. שלא נתבלבל, אף שר, אף חבר כנסת ואף פקיד, לא עושים טובה. זו החובה שלכם.

״אני מבקש מאדוני היו"ר וגם משר האוצר ומחברי הכנסת, זהו, הגיע הזמן לתת מענה, אתה רואה את הדברים, אני מדבר מדם ליבי, אני לא יכול לראות יותר את התושבים שלי סובלים ולא מקבלים את המענה״.

בתוך כך, האריכה הוועדה את תוקף החוק לעידוד השקעות הון שמכליל את אזורי התעשייה של אשקלון כאזור פיתוח א׳ עד לסוף שנת 2023. בהתאם לזאת, מפעלים באשקלון המעוניינים לבצע השקעות הון יוכלו ליהנות ממענקים ייעודיים ולשפר את יכולתם להתמודד בתנאי תחרות בשווקים בין-לאומיים. ההחלטה מאפשרת גם סיוע במשיכת משקיעים ובכלל זה משקיעים זרים, יזמים ובעלי עסקים בתעשייה להקים או להעתיק את פעילותם לעיר ובסופו של דבר להביא ליצירת מקומות תעסוקה חדשים לתושבי אשקלון.

יו״ר הוועדה, ח״כ משה גפני, הבטיח בסיום הוועדה לכנס דיון ייעודי על העיר אשקלון ועל הדרכים לקדם את ההטבות הכלכליות לתושבי העיר".

אתמול כאמור, ניתנה לעיריית אשקלון האפשרות להצטרף לעתירה ובהחלטה שנמסרה מבית המשפט העליון נכתב: " מבלי לקבוע מסמרות ביחס לחלקה של עירית אשקלון ביישום ההחלטה נושא העתירה, אם בכלל, תצורף עיריית אשקלון כמשיבה…"

למרות זאת, הנה התשובה של העירייה בנוגע לצירופה לעתירה: " כפי שצוין בהחלטות הממשלה נשוא העתירה מס' 658 ו-1278 ,העיר אשקלון מהווה מטרה מרכזית לארגוני טרור מרצועת עזה וחשופה למנעד רחב של איומים ביטחוניים שונים וייחודיים לה, הבאים לידי ביטוי, בין היתר, בהיקף ההתראות והשיגורים לעיר. חומרת האיומים אליהם חשופה העיר מביאה להתמודדויות ייחודיות ומורכבות לעיר ותושביה.

לפיכך, עיריית אשקלון האמונה על האינטרס הציבורי של תושביה, סבורה כי קיימת חשיבות עליונה ליישום מהיר ויעיל
של החלטות הממשלה האמורות, העברת התקציבים שנקבעו לטובת התמודדות עם המצב, ואף המשך בחינה של האתגרים
עימם מתמודדת העיר ומתן מענה ראוי והולם מוקדם ככל הניתן.

2 .מעיון בעתירה הנ"ל ובפרט – מעיון בס'38 המפרט את רכיבי החלטת הממשלה מס' 1278 שעניינה "תוכנית למיגון דירתי
מפני ירי תלול מסלול בעיר אשקלון", עולה כי טענות העותרים בעתירה מכוונות בעיקרן כנגד העברת התקציבים שנקבעו
והוגדרו בהחלטת הממשלה האמורה, על ידי משרדי הממשלה השונים, לרבות: מאות מיליוני שקלים עבור פתרונות מיגון
דירתיים בעיר וגיבוש והפעלת מודל הלוואות ומענקים לסיוע במימון ממדים לדירות.
מכאן, שטענות העתירה מכוונות כולן כנגד פעולות שהוטלו בהחלטת הממשלה על כתפי המדינה על משרדיה השונים.

3 .חרף האמור, ביום 23.2.13 פנית לח"מ בבקשה לצרף בהסכמה את העירייה כמשיבה לעתירה מהטעם ש"לעיריית אשקלון
חלק משמעותי ביישום בפועל של ההחלטה הנתקפת בעתירה".
במענה לכך, ביקשתי ביום 23.2.16 כי תואיל לפרט מהם הטעמים לפיהם אתם סבורים כאמור. לצערי, מעבר להפניה
לאקונית לסעיפים בהחלטת ממשלה, עד כה, לא ניתן מענה מפורט לעניין זה.

4 .נוכח האמור, הואיל והעתירה מתייחסת לאחריות משרדי הממשלה השונים המוזכרים בשמם בעתירה וכל עוד לא הוגשה
תגובת המדינה ולא הובררה עמדתה – הרי שלא יצמח טעם משפטי מצירוף העירייה לעתירה בשלב זה."

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן