מאז הוכרז בית הספר אורט מקיף עירוני א' באשקלון , כאחד מבתי הספר הירוקים בעיר, פועלים תלמידיו בשורה של פרויקטים ופעילויות בנושא ההגנה על הסביבה. בשבועות האחרונים נרתמו תלמידי בית הספר לפעילויות רבות ובראשם יום שיא , 'מתלבשים על זה'.
הפעילות התקיימה ביוזמת רכזת פרויקט קיימות בבית הספר, שרונה שמעוני סדון ומחנכת כיתה י' תיקי גמליאל, והיא חלק מפרויקט "קיימות 121" של אורטוב.
מדובר בתוכנית בית ספרית המעודדת בני נוער לקחת אחריות סביבתית ולקדם את נושא איכות הסביבה ופיתוח בר קיימא. במסגרת התוכנית התלמידים רוכשים ידע בנושא קיימות, התחממות גלובלית, מים וטכנולוגיה, ומשמשים מודל לחיקוי ושגרירים לשמירה על הסביבה בקהילה הבית ספרית והיישובית. בני הנוער הנבחרים להוביל תוכנית זו עוברים הכשרה אותה הם מעבירים לקהלי יעד שונים באמצעות הסברה ומיזמים ששיאם בבניית קיר ירוק בקהילה
במסגרת הפרויקט, תלמידי י 7' הלומדים בכיתת "מנהיגות ירוקה" של בית הספר, קיימו בשבוע שעבר יום שיא שנקרא " מתלבשים על זה" ומסגרתו אף הביאו פרטי לבוש שאינם זקוקים להם. לדברי סדון שמעוני, "מטרת יום השיא היא העלאת המודעות הציבורית בנושא הפחתת הצריכה בדגש על אופנת הטקסטיל והנזק שנגרם לכדור הארץ עקב תעשייה מנצלת ומזהמת זו". בשבועות שקדמו ליום השיא, נערכה הסברה בנושא, בכיתות שכבת י', ובכיתות נוספות בבית הספר. יום שיא זה מהווה יריית פתיחה לשנה של עשייה סביבתית המקדמת חינוך לקיימות.
בנוסף לכך, תלמידי 'המנהיגות הירוקה', העבירו סדנאות בנושא מחזור פסולת לכיתות החינוך המיוחד בבית הספר. סדון שמעוני : "הפעילות הזו ומה שקדם לה, היו רק יריית הפתיחה לשנה של עשייה חינוכית סביבתית המקדשת חינוך לקיימות". לדבריה בשבועות הקרובים יצאו תלמידי שכבת י' לפעילות התנדבותית בארגון 'לקט ישראל', העוסק בהצלת מזון, איסוף וקטיף עודפי מזון וחלוקתו למשפחות נזקקות. ובכך לדבריה לקדם גם את צמצום בזבוז המזון. התלמידים גם ישתתפו במיזם נטיעת עשרת אלפים עצים ברחבי הארץ. "שמחנו לראות שהתלמידים משתפים פעולה באופן מלא ובהתלהבות רבה, נאחל לעצמנו שנצליח לעמוד ביעדים הסביבתיים שהצבנו לעצמנו"
מנהלת בית הספר אורית בלאו פנחס אמרה כי, " במרכז היוזמה הזו עומד ערך חשוב שלאורו אנחנו מחנכים את התלמידים – התחשבות. ההתחשבות באה לידי ביטוי בתחומים רבים בחיי היום יום, אבל כאן אנחנו מדגישים את ההתחשבות שלנו בדור הבא.
הגענו לנקודות שיא כיום של בזבוז מזון, של כמויות זבל ענקיות בלתי מתכלות. הגיע הזמן להקדיש לאתגר זה משאבים ופעולות להטמעת חינוך לשמירה על הסביבה של כולנו".