סובלת מדיכאון חורף? הנה מספר טיפים עבורך
נכון שישראל היא לא נורבגיה או איסלנד, אבל גם לנו יש חורף וגם אצלנו הוא משפיע. חלק מאיתנו מחכים לחורף כל השנה, אבל עבור אחרים החורף מסמל דכדוך ולעתים אפילו גורם לשקיעה לדיכאון. החדשות הטובות הן שניתן להתמודד עם דיכאון החורף ולטפל בו, ולא חייבים לסבול עד שמגיע מאי. כמה טיפים לסובלות מדיכאון חורף
עמדות לגבי עונות הן בדרך כלל משהו מאוד חד משמעי. לרוב אנשים הם או אנשים של חורף או אנשים של קיץ – אם הם אנשי חורף הם שונאים את הקיץ ומוכנים לצאת מהבית רק כשהטמפרטורה צונחת מתחת ל-16 מעלות, רוקדים בגשם ולא מבינים את הצורך במטרייה; לעומתם, אנשי הקיץ שונאים את החשכה המוקדמת ואת הרוחות, ומעדיפים להצטנף בפוך עד בוא החום. אם אתם אנשי קיץ, יש סיכוי שהחורף מביא לכם גם עצבות ואפילו דיכאון של ממש. איך אפשר להקל? הנה כמה אפשרויות טיפול בדיכאון חורף.
קימה מוקדמת
זה נשמע אולי מנוגד לאינטואיציה, אבל לקום מוקדם, הגם שזה הדבר האחרון שמתחשק לנו לעשות בחורף, יכול לסייע מאוד כשמחפשים טיפול בדיכאון חורף. אחד הסממנים של דיכאון, גם כזה שלא קשור בכלל לעונות, הוא הפרעות בשינה ושינויים בדפוסי השינה. קימה בשעה קבועה וכניסה מהירה לפעילות יכולה להקל על שמירה על שגרה ועל חזרה לדפוסי שינה בריאים. אם אתן עובדות מהבית, למשל, חשוב שתקפידו להתלבש, להסתרק ואפילו תענדו תכשיטים ותתבשמו – התחושה הזו מועילה מאוד למצב הרוח.
פעילות גופנית
ספורט משחרר אנדורפינים שעוזרים לרמה האנרגטית ולמצב הרוח שלנו. גם אם אתן לא טיפוסים ספורטיביים ופחות מתאים לכן לרוץ חמישה קילומטר כשבחוץ חמש מעלות, סיבוב הליכה או תרגילים מול הטלוויזיה לצלילי מוזיקה קצבית יכולים בהחלט לעודד בזמן טיפול בדיכאון חורף. אפשרות אחרת, אם ניתן, היא להחליף חלק מהנהיגה או הנסיעה בתחבורה הציבורית בהליכה או ברכיבה על אופניים. כבונוס, סביר להניח שתוספת של פעילות גופנית תעזור לכן לישון יותר טוב וגם להיות יותר מרוכזות במהלך היום.
אל תשקעו בבדידות
מלבד מה שאתן יכולות לעשות עבור עצמכן, חשוב לדאוג גם לחברה אנושית. אם את בזוגיות, דאגי לעצמך ולבן או בת הזוג לזמן איכות ייעודי מחוץ לבית. אם לא – לקבוע עם חברות, כאלה שאת יכולה לסמוך עליהן שלא יבטלו לך בדקה האחרונה, לדייט כיפי בערב או לארוחת בוקר משותפת. תופתעי לגלות כמה הקלה זמן איכות עם חברות יכולה לספק.
התייעצות רפואית
את כל מה שהמלצנו בסעיפים הקודמים תוכלו לעשות בעצמכן ובלי יותר מדי התערבות. יחד עם זאת, אם אתן חשות מצוקה אמיתית, חשוב שתפנו לעזרה מקצועית של פסיכולוג או אפילו פסיכיאטר, שבהתאמת הטיפול הנכון יוכלו לסייע לכם לשפר דרסטית את מצבכן הנפשי ואת התפקוד. זכרו – אין זו בושה לבקש עזרה ולקבל טיפול.
