הצנזורה אישרה – נפרסו סוללות כיפת ברזל בדרום ובגוש דן ובאשקלון תושבים טוענים: "אין לנו מקלטים"

למרות שגם בסבבי הירי הקודמים תושבים ברחבי העיר טענו שהעירייה מנעה מהם גישה למקלטים ועל אף ההתחממות הנוספת בגיזרה, גם היום טוענים תושבים באשקלון שאין להם מקלט אליו הם יכולים לרוץ במידה ותהיה אזעקה המתריעה מפני ירי מרצועת עזה.

לפני זמן קצר אישרה הצנזורה הצבאית לפרסם שנפרסו סוללות כיפת ברזל בדרום ובאזור גוש דן, ככל הנראה כחלק מההערכות לאירועי יום השישי על הגדר ולאור האיומים של החמאס, אולם באשקלון ממשיכים לא לקחת את האיומים ברצינות.

בין התושבים, גם אנשי ועד רחוב יאנוש קורצ'ק טוענים שאין להם שום גישה למקלט בטווח של 15 שניות וגם לא בטווח של דקה.

" פעם היה מקלט ציבורי באזור אבל העירייה הפכה אותו לבניין משרדים והיום כל המקלטים, שלא ברור אם הם פתוחים, נמצאים במרחק רב מהבניינים ברחוב. אין שום סיכוי שנספיק להמלט גם אם תהיה אזעקה לפני הטיל, פנינו לעירייה מספר פעמים אבל אין אף אחד שמתייחס אלינו ברצינות. "

נציין שפנינו לעיריית אשקלון לתגובה אולם למרות זמן תגובה רב שניתן לעירייה באופן חריג, לא נמסרה תגובה מעיריית אשקלון.

בצילומים – דירות רבות ללא מיגון, צילום: ועד יאנוש קורצק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן