מתכון לשבת: הדגים החריפים של אשת התקשורת הכי פלפל בעיר, שבת שלום

מילן מועלם היא אשת תקשורת – גרוזינית מבית שנושאה לכורדי ומכינה דגים מרוקאים, המיקס הזה .תמיד יוצא טוב הפלפל אצלה לא רק בסיר עם הדג אלא זה התיבול שלה לחיים. אגב היא גם הבת של ואחות של… הנה המתכון וההקדמה שלה, תהנו, שבת שלום!

מתכון לשבת – הדג החריף של מילן מועלם

​אין ארוחת שישי מושלמת בלי דגים ברוטב על השולחן. לכל אחת יש את המתכון הסודי שלה והטיבול המיוחד שלה, שגורם לכל המשפחה לחכות בכיליון עיניים לסעודת השבת. 
המתכון שלי הוא מיקס של טיפים שקיבלתי לאורך השנים מאמא שלי, חמותי וממתכונים נוספים ברשת, ובשיא הצניעות אני חייבת לציין שהם טעימים בטירוף. 
אני מאמינה שאחרי צלחת דגים מלאה בירקות ורוטב, רוב יושבי השולחן כבר ישבעו אז למי שסקרן לנסות, לפניכם המתכון שלי. 
מרכיבים: 
*דגי מושט (אפשר כל דג אחר, גם עם סלמון יוצא טעים מאוד!) 
*3 גמבות
*3 עגבניות 
*שום לפי הטעם (כמה שיותר יותר טעים) 
*חומוס גרגירים 
*גזר 
*כוסברה
*שמן
*כמון 
*פפריקה אדומה 
*רסק עגבניות 

אופן ההכנה
*בסיר סוטאז' רחב לשים חצי כוס שמן עם כף גדושה של פפריקה וכפית כמון, 
*להכניס את הדגים אחרי שטיפה. 
*למעלה לפזר את כל הירקות מלבד הכוסברה. 
*להוסיף את החומוס גרגירים. 
*להוסיף כוס מים רותחים עם כף פפריקה ומעל לשים קופסא קטנה של רסק עגבניות. 
*מעל הכל לפזר כוסברה קצוצה. 
להשאיר על הגז לכל היותר שעה וכמובן לא לשכוח לטעום ולהנות מהרוטב המושלם. 
שבת שלום! 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן