מאכלים מומלצים לחנוכה

מאכלים מומלצים לחנוכה

חג החנוכה מתקרב ואיתו, הדלקת נרות משפחתית כזו או אחרת. זה מדהים לא? רק שמונה ימים של חג ולא ידעתם בכלל שאפשר להכניס כל כך הרבה מפגשים משפחתיים, אירועים חברתיים ומה לא? אנחנו כאן כדי לעזור לכם, לצלוח את חופשת החנוכה, עם הילדים בבית ועם המטלה המורכבת, למצוא משהו קל ומהיר, להכין לאורחים שיבואו ולהביא למארחים ביום למחרת. כמו תמיד, אנחנו, באתר 'עשר דקות', פשוט לא מאמינים בעבודה קשה. יש לנו כמה מתכונים מהירים וקלים, שיאפשרו גם לכם להביא מטעמים לחג החנוכה, באפס מאמץ.

כמה טיפים לכבוד חג החנוכה

מאכלים לחנוכה יש לנו בשפע ואנחנו נשמח לחלוק איתכם מידע חשוב ויקר. אבל, באותה הנשימה, אנחנו ממליצים לכם לחשוב על כל מה שאתם יכולים להביא, בלי הרבה מאמץ. למשל, פירות חתוכים יפה, לחמים מיוחדים, גבינות ויין, זה כל מה שצריך כדי להפוך את שולחן החנוכה למלא. אז אם אתם לא רוצים להשקיע מאמץ, שימו לב והשאירו כמה חומרי גלם מצויינים במקרר, ליתר ביטחון.

מתכון קל של סופגניות אשל לחנוכה

מתכון לסופגניות אשל הוא אולי המתכון הקל והטעים ביותר לחנוכה. מדובר על מתכון פשוט במידה כזו שאי אפשר לטעות בו בכלל. אם אתם מעוניינים, תוכלו להפוך את הילדים לשותפים ולהיעזר בהם כדי לבזוק אבקת סוכר, להניח נייר סופג או להכניס עם צינורית קטנה שקונים בסופר, ריבה מתוקה בכל סופגניה. אם אתם שייכים לקבוצה שאוהבת לגוון, באמצעות ממרח פיסטוק, שוקולד או חלבה, תוכלו להפוך לקונדיטורים של ממש, בקרב חברים ובני משפחותיכם.

מצרכים למתכון

אחד ורבע, כוס קמח תופח מנופה. ( אפשר לרכוש קמח תופח מנופה מראש, אתם לא חייבים לנפות את הקמח בעצמכם)

2 כפות סוכר

גביע 200 מי"ל של גבינת אשל

ביצה

כפית תמצית וניל

קורט מלח

קצת קינמון למי שאוהב

בקבוק שמן לטיגון

נייר סופג

אבקת סוכר

ריבה למי שאוהב או שלל ממרחקים אחרים.

אופן הכנה

מערבבים את כל חומרי הגלם, מלבד השמן, אבקת הסוכר והריבה, לתערובת אחידה. מחממים סיר עם שמן עמוק, כלומר, שמן המגיע לפחות עד לחצי מגובה הסיר. קחו כפיות מתוך התערובת המוכנה, אפשר להיעזר גם בכפית גלידה מיוחדת לשם כך (מוצר שתוכלו למצוא בכל סופר גדול) והורידו את התערובת מהכפית אל השמן הרותח. כמובן, בזהירות. מורידים את גובה הלהבה ומטגנים את הסופגניה, בערך חמש דקות מכל צד, עד להשחמה ומוציאים בזהירות, את הסופגנייה לנייר סופג. אם אתם רוצים לשים אבקת סוכר מעל, הקפידו לצנן את הסופגניות על השיש לפני שאתם בוזקים את הסוכר, כדי שלא יימס על הסופגניה. לקינוח, הוסיפו ריבה או כל ממרח אחר. בתיאבון!

לביבות תפוחי אדמה לחנוכה

אם אתם שייכים לקבוצה שאוהבת דווקא אוכל מלוח, יש לנו מתכון מצויין של לביבות לחנוכה.

מצרכים

ארבעה תפוחי אדמה גדולים מגורדים במג'ימיקס או במגרדת ידנית וסחוטים מנוזלים

בצל גדול מגורד וסחוט מנוזלים

קורט מלח

קורט פלפל שחור

אם אוהבים, אפשר לקצוץ עלי תבלין, כוסברה ופטרוזיליה ולהוסיף לבלילה

כפית של קמח רגיל

ביצה אחת

בקבוק שמן

נייר סופג

שמנת חמוצה

לימון ושום קצוץ דק

אופן הכנה

מערבבים את הביצה, תפוחי האדמה, הבצל, עשבי התיבול, הביצה והקמח לבלילה אחת. שימו לב, אם הבלילה קשה מדי, הוסיפו ביצה, אם היא רכה מדי, אתם יכולים להוסיף קצת קמח. אל תשכחו את המלח והפלפל לטעם. חממו על אש גבוהה שמן עמוק במחבת או בסיר, כשהשמן חם, הנמיכו את האש והורידו, עם שתי כפיות, חלקים מהתערובת לתוך הבלילה. יש מי שאוהבים להכין את הלביבות בידיים, לשיקולכם. טגנו את הלביבות חמש דקות מכל צד והניחו על נייר סופג. אם אתם אוהבים, אתם יכולים לערבב שמנת חמוצה עם קצת לימון ושום גרוס כדי לטבול את הלביבה.

למתכונים נוספים, מוזמנים להציץ באתר האינטרנט שלנו.

סופגניות, צילום: pixabay

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן