מספר הורים באשקלון טוענים שמכיוון שהעירייה לא מוכנה לתקצב את סייעות האלרגיה כפי שמתבקש בחוזר מנכ"ל משרד הרווחה, הם נאלצים לאבד ימי עבודה.
לטענת ההורים הם מנסים מזה מספר חודשים לתאם את ההליך מול עיריית אשקלון אולם נתקלים בחומה בצורה מצד הנהלת העירייה שמסרבת לממן את הסייעות בזמן בו לטענתם העירייה מקצה סכומי עתק לצורך כדורגל, הופעות ופרסומים בשלטי חוצות על כל תזוזה בעיר.
במכתב שהגיע למערכת מההורים נכתב בשמו של אחד ההורים:
" באמצע יולי התקשרתי לרווחה על מנת לקבל סייעת אלרגיות. מאחר ואנחנו הורים עובדים. וזכאים לקבל סייעת אלרגיות למעון בו הילד רשום (דרך התמ"ת).
הגעתי לרווחה. עו"ס נחמדה ביקשה שאמלא טופס בקשה. ואצרף מסמך רופא אלרגולוג שמעיד על האלרגיות מסכנות החיים של הילד, עשינו את מה שביקשה ולאחר מכן קיבלנו טלפון ממנה שאין עדיין תשובה. ונתאזר בסבלנות.
הגענו לתאריך ה 1.9 פתיחת שנת לימודים..אין חדש.
התשובה של הרווחה הייתה לפנות לחיים ביבס מנהל השלטון המקומי לבירור מדוע לא תיקצב…וכן להגיש טופס מקוון לוועדת ערר של הרווחה (מתכנסת פעם ב45 יום).
עם חיים ביבס דיברנו..ענה שאין כל קשר לזה.
וועדת ערר למחוזי הגשנו אבל כלל לא התייחסו אלינו או השיבו.
במהלך הזמן יצרנו קשר עם עמותת יהל שמסייעים להורים עם הדרכה ומידע בנושא, הם שלחו אלינו חוזר מנכ"ל משרד הרווחה שבו מפורט בצורה מדוייקת שאינה משתמעת לשתי פנים שמגיע לנו סיוע.
שוב חזרתי לרווחה בעיר. ושוב נדחיתי. הפעם כבר הובהר לי שאמנם נכון, על פי החוזר מנכ"ל הילד זכאי לסייעת אלרגיות אך ההחלטה לדחות את בקשתנו לסיוע היא של הרשות המקומית.
הבהרתי לעו"ס ברווחה שאני מכיר הרבה הורים מערים אחרות שהם במצב דומה שלי והם קיבלו סייעת. אז תשובת העו"ס הייתה שזו החלטה מקומית של הרשות.
נכון לעכשיו, אני ואשתי מפסידים כל יום יום עבודה לסירוגין, מכיון שהמפקחת של התמ"ת על מעונות היום החליטה שאנחנו חייבים להיות נוכחים לפחות בשעת האוכל בבוקר ובצהרים.
ואני הקטן תמה ומשתומם…להבאת אומני ענק לעיר..ושלל פעילויות ופיתוח יש תקציב.
אך לילד עם אלרגיות מסכנות חיים הזקוק לסייעת (שמקבלת שכר מינימום) לפחות בזמן האוכל אין תקציב ?
האם הרשות דואגת לילדיה ?
האם צריך שילד יהיה מופלה לרעה ולא ירשם למעון כי אין רצון ברשות לקיים חוזר מנכ"ל ? "
מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: " המדובר בסוגייה כלל ארצית בעקבות התנהלות משרד הרווחה בנושא.
עם פתרון הדברים, העירייה, באמצעות אגף הרווחה, תבצע את כל הנדרש במהירות האפשרית על מנת לאפשר סייעות לאותם ילדים. "