יש דירה בבעלותכם באשקלון? בידקו על שם מי היא רשומה בטאבו – הפרטים בפנים:

לפני שנים ספורות פורסמה באשקלון ידיעה על אישה שביקשה למכור את דירתה ולפתע גילתה שהדירה כלל לא רשומה על שמה בטאבו, והיא נדרשה להוסיף סכום כסף מסויים על מנת שהדירה, אותה רכשה עם בעלה מסכומים שנחסכו על ידם בתוספת משכנתא, תועבר על שמם בטאבו והם יוכלו למכור את הדירה עם הרישום למשפחה אחרת בעיר.

למרות החשיפה בזמנו, מסתבר שהשיטה נמשכת ודירות הנמצאות בבעלות תושבים רבים ברחבי העיר כלל לא רשומות על שמם, זאת למרות שהם משלמים משכנתא מידי חודש בחודשו בסכומים גבוהים על דירה אותה רכשו ומסתבר שבעלי הדירות כלל לא מודעים לכך.

ממידע שהגיע לאתר אשקלנייעס עולה שמספר משפחות באשקלון ביקשו להעמיד את הנכסים המצויים בבעלותם, למכירה אולם כשהגיעו להתחיל את הליך המכירה עם ההכנות הנדרשות לכך גילו בעלי המשפחות שהנכס כלל לא היה רשום על שמם בטאבו, זאת למרות ששילמו כדין טבין וטקילין עבור הנכס.

 

כשהחלו לבדוק את הסיבה לכך שהנכס לא רשום על שמם, הם גילו שמלכתחילה איש לא טרח לרשום את הדירה בטאבו ועל מנת לבצע את הרישום הם ייאלצו להפגש עם עורך דין מהעיר ולהוסיף סכומי כסף נוספים מכיסם.

אתר בנייה, צילום: אודי דוד בן דוד

בעלי הנכסים המופתעים החליטו שהם לא מתכוונים לשתוק וככל הנראה בקרוב יפעלו נגד אותו גורם שלטענתם היה צריך כבר במעמד הרכישה לרשום את הדירה על שמם בטאבו, ועוד הם טענו שככל הנראה הוא משתף פעולה עם גורמים נוספים וממליצים לתושבי העיר לבדוק ברישומי המדינה אם הנכס אותו רכשו רשום על שמם בטאבו או שמה יום אחד הם יגלו שהם שילמו סכומי עתק על דירות ולמעשה אין מי שירצה לרכוש מהם את הנכס מכיוון שחסר הרישום.

 

נציין שמדובר בנושא שחוזר על עצמו כבר מספר שנים ומידי פעם מועלים טענות על כך שדירות לא רשומות בטאבו על שם הרוכשים והדבר אירע כבר בשכונות ברנע, שמשון, סיטי ועוד חלקים ברחבי העיר בהם יש היתה בנייה בעשורים האחרונים.

עורך דין מוכר מאשקלון עימו שוחחנו היום אומר: " אם הבית ממושכן אין לתושבים ממה לדאוג מכיוון שהבנק בודק את הכל לפני שהוא מאשר את המשכנתא. יכול להיות שהעורך דין למעשה משרת את החברה המשכנת של הפרויקט והוא לא רשם את הדירות בטאבו על הלקוחות והם עדיין רשומים על שם החברה המשכנת, גם אם עברו כמה שנים ואז כל משפחה נדרשת לשלם סכום מסוים ואין להם ברירה והם יצטרכו לשלם את הכסף.

ככל הנראה זה גם מופיע בהסכם כשרכשו את הדירות אבל לא בטוח. ניתן לבדוק אם הדירה רשומה על שם המשפחה בטאבו באתר 'נסח טאבו' וככה אפשר לדעת בדיוק על שם מי הדירה. להגיד שאי אפשר למכור את הדירה? אפשר למכור אבל זה נתון לבחירת הקונה אם הוא מוכן לרכוש דירה שלא רשומה בטאבו. הרוכש יכול לקבל משכנתא בדרך כלל על דירה כזאת, תלוי באיזה בנק, אבל תמיד עדיף שהדירה תהיה רשומה בטאבו על שם הרוכש מבחינת המעמד המשפטי. "

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן