חשוב מאוד- קראו: איך מכינים עירוב תבשילין וסעודת משיח, כל הפרטים בפנים.

לקראת החג שביעי של פסח, בו עורכים גם את סעודת משיח כפי שתיקן הבעל שם טוב הקדוש צריך לדאוג מהיום לנר נשמה שיחזיק 48 שעות כדי שנוכל להדליק נרות ביום שישי אחה"צ לכבוד שבת קודש.

( לקריאה נוספת על סעודת משיח שעורכים בחג שביעי של פסח בה שותים 4 כוסות יין לפי תקנת הבעש"ט הקדוש ומבקשים מהקב"ה את הגאולה והדברים הנהוגים בחג לחצו כאן )

עירוב תבשילין:

ביום שישי אחה"צ, כל אישה ובת מדליקה נרות שבת בהעברת אש מהנר הדלוק ואסור להצית גפרור-ליצור אש חדשה.

היום, לפני כניסת החג יש צורך בעשיית ערוב התבשילין בכדי שיהיה אפשר להדליק נרות בחג ביום שישי בשביל שבת ועל מנת שנוכל לבשל בחג, לחמם ולהכין את הדברים בשביל השבת.

איך עושים עירוב תבשילין?

לוקחים מאפה: מצה.
ותבשיל: ביצה קשה או דג וכדו'.

מברכים: ברוך אתה א-דני א-לוהינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו על מצוות ערוב".

ומוסיף ואומר: "בדין יהא שרא לנא לאפויי ולבשולי ולאטמוני ולאדלוקי שרגא ולתקנא וולמעבד כל צרכנא מיומא טבא לשבתא לנא ולכל ישראל הדרים בעיר הזאת".

תרגום ללשון-הקודש: "בעירוב זה יהיה מותר לנו לאפות ולבשל ולהטמין ולהדליק נר ולעשות כל צרכינו מיום טוב לשבת, לנו ולכל בני העיר הזאת".

את המאפה והתבשיל מניחים במקום מסוים שידעו היכן שמו, במקרר או פינה מסוימת במטבח למשל.
יש לאכול מהמאפה ומהתבשיל הללו, ביום השבת.

ועוד משהו קטן לחג מהרב משה פלס שליט"א שליח חב"ד לאשקלון ורב בית חב"ד הלוז:

"לפני שבוע חגגנו את יציאתנו ממצרים.
מחר, שביעי של פסח אנו מציינים את העובדה שיציאת מצרים הייתה רק ראשיתו של תהליך. הוא המשיך בקריעת ים סוף, במתן תורה, בכניסה לארץ הקודש וכו׳ ויסתיים בביאת משיח צדקנו.

שביעי של פסח נותן לנו כח להאמין שמשיח בדרך, ובעיקר לקבל החלטות טובות שמקדמות אותנו בעוד צעד אחד לגאולה השלימה! "

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן