Site icon אשקלנייעס

ואלה שמות…. נציגי העיר בהווה ובעבר בבחירות הקרובות לכנסת – הסיכויים וההערכות

למרות שאשקלון לא נחשבת לאחת הערים הגדולות במדינה, בבחירות הקרובות צפויים להכנס מספר תושבים בהווה ובעבר למליאה באולם הפרלמנט בגבעת רם בירושלים.

בין המועמדים יש דמויות מוכרות ומוכרות יותר, חלקם כבר כיהנו כחברי כנסת ואפילו שר אחד שככל הנראה יקבל תפקיד בכיר נוסף.

במפלגת הליכוד לאשקלון יהיו את גלעד ארדן, בעבר תושב העיר, שכיום מכהן כשר לבטחון פנים, ולמרות היריבות מול נתניהו, נראה שהוא ימשיך לכהן כשר גם לאחר הבחירות.

גלעד ארדן בסיור ימי באשקלון: צילום ארכיון – נעם סלע

פרט לארדן, לאשקלון יהיה ייצוג הולם נוסף דרך מפלגת הליכוד, תושב העיר מילדותו ועד היום, חבר הכנסת אבי דיכטר, ראש השב"כ לשעבר ודמות מוערכת ואהודה ברחבי העיר. דיכטר היה אחראי על חוק הלאום שעורר הדים רבים מהצד השמאלי של המפה אבל הוכיח שגם לו ברור שארץ ישראל שייכת לעם ישראל.

אבי דיכטר בניחום אבלים עם אבי גבאי בביתו של סמ|ר יובל מור יוסף הי"ד. צילום ארכיון: יוסי פרטוק, אשקלונט

במפלגת ש"ס הנציג האשקלוני הוא סגן השר יצחק כהן, שברשימת המפלגה בבחירות הקרובות הוצב במקום השני מיד אחרי השר אריה דרעי ומי שנחשב לבעל מילה ודמות בכירה במפלגה וצפוי שהוא יקבל תפקיד שר מיד אחרי הבחירות.

סגן השר יצחק איציק כהן מש"ס, באירוע של המפלגה אצל הרב נדב לוי בפורת יוסף. צילום: יח"צ

במפלגת האיחוד הלאומי יש לאשקלון את יוסי כהן, חבר מועצת העיר לשעבר ויו"ר תא האוהדים של אליצור אשקלון, כהן נחשב למקורבו של בצלאל סמוטריץ' שרק אתמול השכיל לעשות והצליח לחבר אליו את אנשי מפלגת עוצמה יהודית הזוכים לאהדה רבה באשקלון וביישובי הדרום, במהלך שצפוי להביא לסיעה המאוחדת של האיחוד הלאומי, עוצמה יהודית וגם מפלגת הבית היהודי שכבר לא היתה רלוונטית לפחות 8 מנדטים. כהן ממוקם כעת במקום העשירי אולם יפעת ארליך הודיעה הבוקר על פרישה מהסיעה וכעת נותר לראות כיצד זה ישפיע על מעמדו של כהן.

יוסי כהן בהפגנת האיחוד הלאומי בגבעת אסף. צילום: יח"צ

עדיין בימין, אולם לא בדיוק ברור איזה סוג של ימין, רפאל מינס, לשעבר תושב אשקלון כיום תושב השומרון, מתמודד ברשימת 'זהות' של משה פייגלין המצע של המפלגה כולל ניגודים רבים ולא ברור אם היא תעבור את אחוז החסימה, גם במידה והרשימה תעבור מקומו של מינס לא נחשב לריאלי אולם ייתכן ותהיה הפתעה בבחירות.

ד"ר רפאל מינס, מפלגת זהות. צילום: יח"צ

גם במפלגת 'גשר' של אורלי לוי יש נציגה אשקלונית – כרמן אלמקייס, מתנועת לא נחמדים לא נחמדות.

מתקרבים למרכז המפה ויש שיגידו גם שמאל אולי קיצוני, אלונה ברקת, הבעלים של הפועל באר שבע לשעבר תושבת העיר שתרמה עשרת אלפים שקלים לתנועת "שובי" שפעלה לקידום ההתנתקות, חברה למפלגות של בנט עם השם האירוני " הימין החדש ". ברקת אמרה לאחרונה שהתפכחה מאז ההתנתקות.

אם בזיגזג עסקינן אי אפשר לשכוח את ישראל ביתנו מפלגתו של אביגדור ליברמן, שמהאופוזיציה קורא לשלטון לוחמני וייציב מול הטרור אולם ממשרד הבטחון הפך להיות לחלק מהדעות לשגריר השמאל, במפלגתו ירוץ אלכס קושניר מאשקלון במקום די ריאלי וייתכן שבמידה וליברמן יעבור את אחוז החסימה יהיה חבר כנסת נוסף מהעיר.

ומליברמן נמשיך לשמאל המוצהר, אבי דאבוש, לשעבר תושב העיר וכיום תושב ברור חיל, המתמודד ברשימת מפלגת מרץ, כשעדיין לא ברורים מה יהיו סיכוייה בבחירות הקרובות וכיצד ישפיע חיבור כלשהו אם יהיה עם מפלגת העבודה על מיקומו של דאבוש שנחשב גם הוא לדמות אהודה בעיר.

ואחרון וחביב ביותר, במקום ה 27 ברשימת מפלגת העבודה – ישראל זיו. המפלגה שנפלה בסקרים האחרונים אך ייתכן שהחיבור של גנץ ולפיד דווקא יועיל לה ויחזיר כמה מנדטים אבודים.

ישראל זיו, צילום: יח"צ

אז כן, עיר די קטנה אבל מאוד מעורבת פוליטית, זוהי אשקלון ונאחל לכלל המועמדים של העיר בהצלחה ונזכיר – הצלחתכם היא הצלחתנו. בהצלחה, וב"ה תעשו ותצליחו.

Exit mobile version