התנועה לאיכות השלטון פנתה לרשות מקרקעי ישראל: לפתוח בחקירה נגד קיבוץ זיקים

בשבוע שעבר שודרה במהדורת החדשות המרכזית של חדשות עשר כתבתו של מתן חודורוב שעניינה התנהלות לקויה, לכאורה, של קיבוץ זיקים, במסגרת הבנייה על קרקעות ההרחבה בקיבוץ.  בכתבה נטען שלמרות האיסור בחוק ולמרות הסכם החכירה בין הקיבוץ לרשות מקרקעי ישראל האוסר על העברת כספים לאגודה השיתופית, קיבוץ זיקים קיבל תשלום דרך קבלן הבנייה על כל יחידת דיור שנבנתה בהרחבה של הקיבוץ.

קיבוצים כדוגמת קיבוץ זיקים הנמצאים בנגב המערבי, רשאים לבנות הרחבות בשטחן ללא תשלום דמי חכירה שנתיים , או במילים אחרות – רשות מקרקעי ישראל מחלקת קרקעות לבניית הרחבות בקיבוצי עוטף עזה ללא תמורה. תכלית חקיקה זו הינה חיזוק האזור בעזרת עידוד התיישבות וחלוקת קרקעות "בחינם" עליהם יבנו תושבים חדשים את ביתם.

אך למרות זאת, בכתבה עולים חשדות כבדים לפיהם בניגוד לחוק ולהסכמים, הקיבוץ "גוזר קופון" על בניית הבתים בהרחבה שבשטחו ומקבל מחברת הבנייה 80,000 שקלים על כל בית שהוא בונה, כל זאת על חשבון רוכשי הדירות. אם הדברים נכונים, הרי שמדובר בפגיעה קשה מאוד בבעלי הדירות בהרחבה ששילמו סכום גבוה בהרבה מהסכום אותו היו אמורים לשלם על הדירות, סכום אשר הלך לכיסו של הקיבוץ בניגוד גמור להוראות הדין וההסכמים עליהם הוא חתום.

בעקבות הנאמר בכתבה, פנתה התנועה לאיכות השלטון אל רשות מקרקעי ישראל בבקשה כי תפתח בבדיקה במסגרתה ייבחן האם בעסקאות מכירת המקרקעין בהרחבה של הקיבוץ נעשו פעולות בלתי-חוקיות שמטרתן "גזירת קופון" על חשבונם של רוכשי הדירות בהרחבה, ותוך העלמת עין מעבירות בנייה חמורות שביצע, לכאורה, הקבלן.

עו"ד תומר נאור מנהל מחלקת ליטיגציה בתנועה לאיכות השלטון.צילום: יח"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן