הדרך לטיפול טבעי באבנים בכליות
להרבה דברים בחיים שלנו אנחנו מתייחסים כאילו היו המובן מאליו. באופן טבעי, אנחנו לא נחשוב בכל יום עד כמה מערכת העיכול שלנו עושה מאמץ משמעותי וחשוב על מנת שנוכל לעכל אוכל כמו שצריך. אבל, הרי שאם אתם סובלים מכאבים כתוצאה מעיכול לא מוצלח של האוכל ואם אתם סובלים מאבנים בכליות, אז מתחילות השאלות. המחקרים מצביעים על כך שמשהו כמו 15% מהאוכלוסייה ידווחו בשלב מסוים על תסמיני התופעה. יש מקרים הנחשבים קלים יותר ויש מי שעלולים להגיע לטיפול נמרץ בבית חולים, בעקבות אירוע לא נעים ומורכב במיוחד. אם אתם בעלי נטייה לפתח אבנים בכליות או אם אתם נתקלים בסימפטומים בפעם הראשונה, כאן תוכלו למצוא מידע שיסייע לכם ויתן לכם תשובות לשאלות.
כמה מילים חשובות לפני שנמשיך
כל המידע המופיע כאן במאמר הוא לא תחליף להיוועצות באנשי מקצוע המכירים את הסיפור שלכם באופן אישי. אנחנו לא יכולים ולא רשאיים לערוך אבחנה מבדלת שלכם מעבר למסך המחשב ואנחנו לא יכולים להתחשב בכל המשתנים הייחודיים למקרה שלכם באופן ספציפי. לאחר שאמרנו את הדברים החשובים הללו, אנחנו יכולים להמשיך הלאה.
מה הגורמים לתופעה ואיך הם שופכים אור על דרך הטיפול
אז לפני שנדבר על ההחלמה, בואו נדבר בכמה מילים על התופעה עצמה. אבנים בכליות ובדרכי השתן, הן כמובן לא אבנים ממש. אנחנו מדברים על גושים של סידן ומינרלים, אשר לא הצליחו להיטמע היטב בתהליך המרת הנוזלים לשתן המתרחש בכליות. אם נחזור לרגע לשיעורי הביולוגיה מבית הספר, נזכיר כי אנחנו ,בני האדם, צריכים מזון ומים כדי לחיות כמובן. הגוף, בתהליך מופלא, מפרק את החומרים החיוניים עבורו כדי להמשיך ולהתקיים, שעה שהוא משאיר את הפסולת, את החומרים הלא רצויים ונותן להם להמשיך הלאה במערכת העיכול ובמערכת השתן. כאשר הנוזלים מגיעים לכליות, הכליות אמונות על המסה של המלחים והחומרים הנוספים המגיעים בשתן כדי שלא ישארו גושים אשר ימנעו מהמים להמשיך לזרום לתעלת השתן. אז, במידה והגושים לא מצליחים להתפרק, אנחנו נכנה את התופעה אבנים בכליות.
הסימפטומים של התופעה מאוד לא נעימים. בין היתר, מדווחים החולים כי הם חשים כאבי בטן עזים, רואים דם בשתן, יהיו לעיתים בחילות והקאות וכן הלאה. במקרים חמורים, אם לא פונים לטיפול דחוף, הרי שמדובר על תופעה אשר עלולה לגרום לנזק ממשהי עבור אותו חולה.
יש כמה דברים אותם ניתן לעשות
קודם כל, משום שאבנים בכליות נוצרות הרבה פעמים מהתגבשות של מינרלים, מלחים וסידן, הרי שהדבר הנכון לעשות, במידה ויש לכם נטיה גנטית לענין הזה או אם יש לכם איזו רגישות בכליות, לאכול תזונה מאוזנת נטולת מלחים. גם ממזון מטוגן ושתיה ממותקת כדאי להימנע, כדי לספק לגוף את החומרים שיאפשרו לו לנהל את מערכת השתן בצורה הטובה והבריאה ביותר.
כמובן, כדאי להקפיד על שתיה בכמות מספקת. עולם הרפואה עומד על כך שצריכת המים ליום תעמוד על בין 2.5 ליטרים ל 3 ליטרים של מים בכל יום. אגב, מחקרים מוצאים קשר היום בין צריכה של מיץ לימון ובין ירידה בשכיחות של אבנים בכליות. לכן, אתם יכולים להכין לימונדה או להכין מים חמים עם מיץ לימון בבוקר ולאורך זמן תראו שיפור משמעותי.
מה קורה כאשר התסמינים מופיעים
ההמלצות שלנו כאן נועדו עבורכם בתור כלים למניעת הופעתן של אבנים בכליות. אבל אי אפשר להתעלם מכך שלעיתים תראו סימפטומים ותדרשו לטפל בהם. בדרך כלל ימליץ הרופא על איזון תרופתי ומשככי כאבים. במקרים חמורים הוא ימליץ על טיפול אקטיבי בניסיון לרסק את האבנים למשל כדי לעודד אותן לצאת דרך השתן. כך או אחרת, אם אתם לא מרגישים טוב, אל תמתינו לרגע האחרון, פנו מיד בבקשת עזרה.