הבית כבר לא רק שלו

האישה טענה כי האיש נכנס לדירתה ללא אישור ומפחיד אותה בהתנהגותו, בית  המשפט פסק כי למרות שהדירה גם בבעלותו ייאסר עליו בשלב זה להיכנס אליה ללא תיאום. את האישה ייצגה עו"ד דריה אלמוג.

דווקא על רקע המשבר העולמי בכלל ובישראל בפרט בעקבות נגיף הקורונה, עדיין ישנם זוגות שמנהלים מלחמות עקובות מדם בכל הקשור לסכסוכי גירושין ולא מצליחים להגיע להסכמה.

אלא שישנם מקרים, שמגיעים למלחמה של ממש בין הצדדים. מקרה כזה, נידון לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה באשדוד.

זוג  מאחד המושבים באזור, שנמצא בהליכי גירושין כבר מספר חודשים, ומתגורר בנפרד הגיעו עד בית המשפט בדיון בסוגיה, האם הבעל, שכבר לא מתגורר בדירה אך היא עדיין נמצאת גם בבעלותו, יכול להיכנס אליה ככל שיחפוץ לבקר את הילדים או לקחת חפצים כאלו ואחרים?. 

בנובמבר האחרון נדחתה בקשתה של האישה כי ייאסר על האיש להיכנס לדירה. השופטת רותם קודלר- עייאש כתבה כי אינה יכולה לאסור עליו לעשות זאת, אולם ציינה כי זמני השהות עם ילדיו, צריכים להיות בבית בו הוא מתגורר.

אלא שלפני כשבועיים קרה אירוע אליו האישה לא יכולה הייתה לעבור לסדר היום. לטענתה  ללא כל הודעה מוקדמת, נכנס האיש לדירה, ולקח חפצים רבים, חלקם ששייכים לה לרבות אוכל וביגוד. לאחר המקרה פנתה האישה לעורך הדין גיל שחף – מחברת עורכי הדין שחף ושות' המתמחים בדיני משפחה- בבקשה כי יסייע לה.

לדבריה היא אף פנתה למשטרה אך שם נאמר לה כי הבית גם בבעלותו, לכן אינם יכולים לעשות דבר והוא רשאי לקחת ממנו ציוד.  
באמצעות עוה"ד דריה אלמוג ממשרדו של עו"ד שחף, הוגשה בקשה דחופה למניעת האפשרות של הבעל להיכנס לדירה ללא אישור. "אין חולק כי למשיב זכויות קנייניות בבית המגורים", קבעה השופטת כרמית לוי שדנה בבקשה, אך הוסיפה כי כעת האיש אינו מתגורר בבית, וכניסה כזו ללא אישור מהווה פגיעה בחייה התקינים של האישה, ומהווה פגיעה בזכות לפרטיות שלה.

לאור הדברים החליטה השופטת להשית על הגבר צו האוסר עליו להיכנס לבית למשך שלושה חודשים, בתקווה שעד אז יגיעו הצדדים להסכם גירושין מכובד.   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן