האם העיר אשקלון ערוכה למצב חירום?

בניין עיריית אשקלון

ברדיו דרום שודרה הערב כתבה מקיפה על מוכנות העורף בגזרת הדרום לאירוע חירום בטחוני.

במסגרת הכתבה דובר גם על מצבה של העיר אשקלון כשמהעירייה נמסר שמקלטים ציבוריים ברחבי העיר מטופלים על ידי העירייה באופן שוטף ע"י צוות באגף שפ"ע, שאמון על בדיקת המקלטים, ביצוע בקרה וליווי פרוייקטים של שיפוץ עומק ושדרוג מקלטים שמתוקצבים ע"י משרד הביטחון.

באשר למקלטים בבתים משותפים- לצורך כך יש בקר שבודק באופן שוטף את המקלטים ודואג באמצעות הדיירים לתקינותם (עד כדי הטלת קנסות למי שלא משתף פעולה).

מהעירייה עוד נמסר שהמקלטים הפנויים נעולים ונפתחים בהנחיית פיקוד העורף או ר' העיר מכיוון שהניסיון הראה שהמקלטים שהיו פתוחים בשגרה נהרסו והושחתו.

לגבי חמ"ל חירום, נמסר מהעירייה כי חמ"ל העירייה הצמוד למוקד העירוני ערוך בכל עת לאיוש מטה החירום ולא נדרש הליך מכין ומקדים, ועוד נאמר ש"חמ"ל מבצעי ומרכז הפעלה ממוגן ותת-קרקעי קיים בעירייה עשרות שנים. בשנה האחרונה הוטמעו בו מיטב הטכנולוגיות לפעולה בעת מלחמה והוא לאחד מחדרי המלחמה המתקדמים ביותר שנמצאים ברשויות. אשקלון היא העיר הראשונה בדרום ואחת הראשונות בארץ שהחלה בהטמעת מערכת משותפת לכוחות הביטחון והחירום הממלכתיים ובחמ"ל יושבים נציגי משטרת ישראל וכבוי-אש. "

[poll id="28"]

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן