האם ביטוח בריאות פרטי עדיין כדאי

ביטוח בריאות פרטי

הנכס היקר לנו מכל הוא הבריאות שלנו ויש מי שיודעים להעריך אותה כשהיא במיטבה ויש מי שלומדים להעריך אותה דווקא כשהיא מידרדרת. בישראל, אנחנו נהנים ממערכת בריאות ציבורית שמעניקה גישה לשירותי רפואה ברמה גבוהה, אך לא הכול מושלם, יש עוד מקום רב לשיפור ובמקרים רבים אנשים מוצאים את עצמם ללא מענה. בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות שיפור והשקעת משאבים רבה בשיפור מערך הרפואה הציבורי, לעיתים אף עולה בקרב אנשים השאלה האם ביטוחי בריאות פרטיים עוד רלוונטיים וכדאיים, אז היום ניכנס לנושא הזה בהרחבה ונבחן את ההיבטים בהם מערך הבריאות הציבורי אינו מספק, לצד היתרונות והחסרונות של הביטוח הפרטי.

שירותי הבריאות הציבוריים – האם הם מספקים את כל הצרכים?

מערכת הבריאות הציבורית בישראל היא אחת המערכות המובילות בעולם, אך גם היא לא חסינה מבעיות. התורים ארוכים, במיוחד בתחומים מסוימים, ישנה זמינות מוגבלת של רופאים מומחים ומחסור במשאבים ואלה עשויים להוות אתגר לאנשים שצריכים טיפול רפואי דחוף או טיפול מיוחד שלא קיים בארץ.

עם זאת, בישראל כל אזרח זכאי לשירותי בריאות ציבוריים לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, שנועד להבטיח טיפול רפואי בסיסי לכל תושב ללא קשר למצבו הכלכלי, אז נשאלת השאלה – האם זה אומר שאין צורך בביטוח בריאות פרטי? התשובה היא לא בהכרח, אך מומלץ מאוד שכן. למרות ששירותי הבריאות הציבוריים מתקדמים, ישנם מצבים שבהם הביטוח הפרטי מציע כיסוי שאינו נגיש במערכת הציבורית, כך גם בכל מה שנוגע לתרופות שאינן בסל הבריאות.

יתרונות הביטוח הפרטי

היתרון הברור והסיבה העיקרית לכך שאנשים בוחרים לרכוש ביטוחי בריאות פרטיים הוא הגישה המהירה לטיפולים ובדיקות. התורים בבתי החולים הציבוריים ובמרפאות יכולים להיות ארוכים במיוחד, עד כדי כך שהתור למעשה מונע את הטיפול המוקדם שיכול להקל על הסבל והכאב, אך יותר חשוב מכך – במקרים רבים הוא גם מציל חיים.

עם ביטוח בריאות פרטי תוכלו לרוב לקבל שירות תוך זמן קצר, בין אם מדובר בבדיקות רפואיות, ניתוחים או טיפולים רפואיים אחרים, הוא גם מאפשר גישה לרופאים מומחים בתחומים ספציפיים, במיוחד כאלה שיכולים לספק תשובות מיידיות או לטפל בבעיות רפואיות בצורה יותר ממוקדת, דבר שלא תמיד תוכלו למצוא במסגרת הרפואה הציבורית.

טיפולים וניתוחים שלא ניתנים במסגרת הציבורית

ניתוחים לא כלולים במסגרת הבריאות הממלכתית באופן אוטומטי ובמצבים מסוימים ישנם טיפולים שאינם כלולים בסל הבריאות בכלל, למשל תרופות ספציפיות וחדשניות או ניתוחים פרטיים במחירים גבוהים. במקרים רבים מדובר במחלות או במצבים רפואיים שנחשבים לנדירים, לעיתים אף נראה שכלל אין בארץ גישה לטיפולים בתחומים אלו וכאן בדיוק הביטוחים הפרטיים נותנים מענה.

בכל שנה סל הבריאות מתעדכן וכלולות בו תרופות שונות למגוון רחב של בעיות בריאות, אך לא ניתן לכסות על כל בעיות הבריאות הקיימות בעולם ולמרבה הצער, לא מעט אנשים מוצאים עצמם מול שוקת שבורה כאשר הם צריכים לממן תרופות בעשרות אלפי שקלים לחודש כדי למנוע את הידרדרותם הרפואית.

כיצד תבחרו את הפוליסה המתאימה לצרכים האישיים שלכם?

כיום ישנם מגוון ביטוחי בריאות אותן מציעות חברות הביטוח השונות וכדאי לבצע התאמה מדויקת שלהם ולשם כך יש לבחון את הנושאים הבאים: האם הפוליסה כוללת את כל התחומים החשובים לכם, כמו טיפול במחלות קשות, ניתוחים פרטיים, תרופות ייחודיות או אפילו טיפולי שיניים? מהן הוצאות ההשתתפות העצמית שלכם על פי הפוליסה?

שימו לב גם לסעיפים הקטנים – לא תמיד תמצאו את כל הפרטים החשובים לכם בכיסוי, לכן כדאי לבדוק את הסעיפים הקטנים של הפוליסה כדי להבין בדיוק מה כלול בה.

לסיכום נאמר שמומלץ לבחור פוליסת ביטוח שתספק את כל הצרכים האישיים שלכם, בהתאם למצב הבריאותי, לגיל ולסטטוס הכלכלי שלכם, ובעיקר נאחל לכם שלא תצטרכו אותו לעולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן