התרבות חיידקי לגיונלה נמצאה בעיר אשקלון בתוך מערכת מים גדולה.
החיידק שהסתמינים שלו כוללים בין היתר כאב ראש, חום, שיעול, כאבי שרירים, צמרמורת, דלקת ריאות מדביק מידי שנה בין 8000-12000 תושבים בארה"ב.
עצם הימצאותו של החיידק באשקלון, הדאיגה רבים במערכת הבריאות ובפיקוד העורף, שהחליטו להעתיק ממקומם את מבודדי הקורונה השוהים במלון הרלינגטון.

רבים מהשוהים התקוממו על ההחליטה להעתיק את מיקומם למלון בבאר שבע, אך בפיקוד העורף הסבירו שההחלטה נועדה לשמור על בריאותם לאחר שבבדיקה של מערכות המים בהרלינגטון נמצא כי קיימת התרבות של חיידקי לגיונלה במערכות המים.

עדיין לא ברור אם תאגיד המים באשקלון הגיע למקום לבדוק את הדברים והאם יש מקומות נגועים נוספים באשקלון, אך כאן במערכת אשקלנייעס נמשיך לעדכן בנושא.
לטענת מומחים, חיידקי הלגיונלה עשויים להביא גם לאיבוד זיכרון והם פוגעים בכל שכבת גיל ואין חיסון עדיין שעמיד בפני החיידק ובין 5%-30% מהחולים נפטרים כתוצאה מהדבקות בחיידק.
כאמור, בצה"ל ובמשרד הבריאות העדיפו שלא לקחת סיכון ועוד טרם שמערכות המים באזור יטופלו, החליטו להעביר את כל השונים בבידוד בעקבות הקורונה למלון בבאר שבע על מנת שלא להביא חלילה להדרדרות במצבם.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: " ביום חמישי (24.12), במהלך בדיקה שגרתית, התגלתה התרבות חיידקי לגיונלה במערכות המים במלון הבידוד הרלינגטון באשקלון. כלל השוהים במלון הועברו הבוקר להמשך הבידוד במלון לאונרדו בבאר שבע, על מנת לשמור על בריאותם."