מי שרוצה להצליח היום בעולם העסקי לא יכול להרשות לעצמו לא להשקיע באתר אינטרנט מצויין, אשר יסודותיו תואמים את הצרכים של עולם הקידום האורגני. אנחנו מבינים היום כי הלקוחות שלנו כבר לא נכנסים אלינו לחנות מהרחוב. אלא, רבים מהלקוחות הפוטנציאלים שלנו מבלים שעות ברשתות החברתיות ובאינטרנט. רוכשים דרך אתרים שונים ומצפים גם מאיתנו לעמוד בקצב של העולם החדש. במאמר הבא נסביר מה אתר צריך בשביל שניתן יהיה לקדם אותו באופן אורגני, כלומר, בלי לשלם במיוחד למנוע החיפוש של גוגל עבור קידום האתר. אם אתם רוצים להבין עוד בנושא, המשיכו לקרוא את המאמר הבא.
חשוב לבנות היררכית תוכן ברורה
כאשר אנחנו אומרים את המילים 'היררכית תוכן', אנחנו מתכוונים לאתר בו ברור מה הכותרות הראשיות, H1 בשפה מקצועית, מה כותרות המשנה, H2 וh3. בנוסף, הרבה פעמים ההמלצה היא ליצור אתר בו יש כמה תתי קטגוריות. כלומר, במקום ליצור דף נחיתה יחיד בו על פניו אפשר למצוא את כל החומר הרלוונטי, טוב לפצל ולבנות תתי קטגוריות. הסיבה לכך היא קודם כל שבאופן הזה הלקוחות נשארים יותר זמן באתר והאתר גם נראה רציני בעיניהם. למעשה, זו אחת הדרכים האפקטיביות ביותר לבצע קידום עסקים קטנים באינטרנט – באמצעות בניית אתר עשיר, מדורג ומאורגן שמאפשר גם לגוגל להבין את התוכן וגם למבקרים להתחבר אליו. מעבר לכך, ככל שמדובר על אתר גדול יותר ומפורט יותר, אתם יכולים להכניס אליו עוד תוכן רלוונטי. מה שכמובן יעלה את הניקוד שלכם מול מנוע החיפוש של גוגל וגם יתן תחושה ללקוחות שלכם שאתם משקיעים בפרטים הקטנים באתר.
השקעו בURL תקני
URL זו כתובת האתר שלכם, מה רשום למעלה כשאתם נכנסים לאתר. חשוב ליצור כותרת קצרה יחסית וקריאה. למשל, WWW מילה הנוגעת לעסק שלכם ולהמשיך את הכתובת. אם לא תעשו זאת, הכתובת שלכם עלולה להיות ארוכה ומלאת אותיות. מה שבפועל יהפוך את האתר שלכם הרבה פחות נגיש והוא גם לא יקודם באופן הטוב ביותר כך.
הוסיפו את התוספים הנכונים
כאשר מנוע החיפוש מחפש אחרי האתר שלכם, הוא סורק את כל העמודים של האתר במהירות כדי לזהות, האם יש באגים באתר, האם האתר רלוונטי לגולש, האם חלילה הוא מלא וירוסים וכן הלאה. אלא שהרבה פעמים בעלי עסקים מקימים אתרים בהם עמודים פנימיים, כאלו שלא נועדו לשרת את הציבור. למשל, עמוד בו אפשר לראות כמה לקוחות יצרו קשר ומה הם רשמו, עמודי ניהול, עמודים שעוסקים בפרטי האשראי של הלקוחות וכן הלאה. יש קבצי תשתית כמו robots.txt, sitemap.xml, שכמו ממפים את האתר ועוזרים למנוע החיפוש להבין איפה באתר אסור לו להיכנס. כך אתם יכולים לשמור על ביטחון המידע עבור הלקוחות שלכם ועבור העסק עצמו.
שימו לב למהירות הטעינה של האתר
תמונות זה דבר מצויין לאתר אינטרנט וגם סרטוני וידאו. אבל, שימו לב למהירות הטעינה של האתר. כאשר מעלים תמונות לא איכותיות ואם לא שמים לב למהירות האתר, הרי שבפועל, אתם עלולים להישאר עם אתר שנטען במהירות נמוכה מדי, מה שבפועל יוביל את הלקוחות שלכם להימנע מלהיכנס לאתר וכך מנוע החיפוש של גוגל יסמן את האתר שלכם ככזה שלא שווה להיכנס אליו. כדי להימנע מזה, בצעו בדיקת מהירות טעינת אתר בעזרת כלים כמו Google PageSpeed או GTmetrix, ותראו מה אפשר לשפר. בשביל להאיץ את מהירות הטעינה של האתר אפשר להשתמש בשורה של תוספים, אפשר לעבוד עם אנשי מקצוע שיעזרו לכם לעשות את הדברים נכון וטוב יותר. העיקר הוא לא לוותר על הפרטים הקטנים ולשים לב שאתם מתייחסים לכל בצורה רצינית.
התקינו מערכות שיעזרו לכם להשתפר
אנחנו חיים בעולם דינמי ומשום כך, אנחנו רוצים כל הזמן לשים לב לכך שהאתר מספק לנו את המענה אותו אנחנו מחפשים. מכאן שאנחנו צריכים לשים לב לכך שיש לנו מספיק כניסות לאתר, שלקוחות נכנסים לאתר וגם לוחצים על כפתור התשלום וכן הלאה. ישנן מערכות שיעזרו לכם לקבל סטטיסטיקות וכך לכוון בצורה טובה יותר את התוכן שלכם כך שזה יסייע לכם לשפר את האתר שוב ושוב.
בזאת סיימנו. באותו נושא, אם אתם מעוניינים לדעת איך כותבים תוכן לקידום, תנו מבט בפוסט הבא…