כתב אישום חמור הוגש נגד אזרח זר שתקף באכזריות את זוגתו בדירתה בעיר אשקלון
האזרח שלפי כתב האישום היה תחת השפעת אלכוהול ושרוי בגילופין, הכה את זוגתו ובאחד האגרופים לפניה אף גרם לה לדימום כבד מהפנים.
האישה ההמומה והכאובה אף ספגה ממנו איומים לפיהן הוא ידקור אותה ויעלים אותה כך שאף אחד לא יוכל למצוא אותה.
תוך שהיא סובלת מחתך בפניה ומבוהלת מהסיטואציה המפחידה לה לא ציפתה ככל הנראה למרות האזהרות הרבות, שכן בני הזוג חיים יחד כבר שש שנים, ניסתה להימלט מהדירה.
בסופו של דבר הצליחה לברוח ופנתה לאחד השכנים שהזעיק למקום את כוחות ההצלה ואת המשטרה תוך שהוא מנסה לסייע לאישה הכאובה והמדממת.
במשטרה הצליחו לעצור את האזרח הזר והביאו אותו לחקירה בסיומה הוחלט להגיש כנגדו בקשת מעצר עד תום ההליכים והיום כאמור הוגש כנגדו כתב אישום בבית משפט השלום אשקלון.
בנוסף, התביעה המשטרתית ביקשה מבית המשפט לקיים בנושא דיון דחוף בהקדם על מנת שיוכולו להגיש את עדותה של האישה גם בבית המשפט ולא יהיו מכשולים בדרך לגרום לו לשלם על מעשיו כלפיה.
אם אתם מכירים נשים / נערות המסתובבות בקרבת "אזרחים זרים" או " צעירים מהדרום " וחוששים שהן סובלות מתקיפות או כל סוג של אלימות, הנה מספר הנחיות חשובות:
קווים מנחים לזיהוי ולסיוע
אלימות כלפי הנפגעות היא תופעה חמורה שיכולה להוביל לפגיעה פיזית, רגשית ופסיכולוגית קשה. חשוב לדעת לזהות סימנים של אלימות בין בני זוג כדי לסייע לקורבנות ולמנוע את המשך הפגיעה.
סימנים פיזיים של האלימות המופעלת כלפיהן מבני הזוג הזרים/ הצעירים
הסימנים הפיזיים של אלימות הם הבולטים ביותר, אך הם לא תמיד קיימים. בנוסף, מי שנפלה ברשתם, עלולה להסתיר את הסימנים הפיזיים מתוך בושה או פחד.
בין הסימנים הפיזיים של האלימות כלפיה ניתן למנות:
- פציעות גוף, כגון חבלות, דקירות, שריטות, כוויות, שברים, או נפיחות
- חבלות באזורים מוצנעים, כגון הפנים, הצוואר, הידיים או הרגליים
- חבלות מגוונות בגופים שונים, המצביעות על התקפות חוזרות ונשנות
- פציעות פנימיות, כגון שברים באף או בסינוסים
- מחלות פיזיות שנגרמות על ידי מתח כרוני, כגון כאבי ראש, הפרעות שינה, או בעיות עיכול
סימנים רגשיים ופסיכולוגים של האלימות
הסימנים הרגשיים והפסיכולוגים של האלימות הם פחות מוחשיים, אך הם לא פחות חשובים. הנערה/ אישה עשויה להראות סימנים אלו גם אם אין לה סימנים פיזיים.
בין הסימנים הרגשיים והפסיכולוגים ניתן למנות:
- פחד, חוסר ביטחון או חרדה
- ירידה בדימוי העצמי
- שינויים בהתנהגות, כגון נסיגה חברתית, בכי מוגבר או התנהגויות של פגיעה עצמית
- בעיות שינה או הפרעות אכילה
- שימוש בסמים או באלכוהול
מרגישים שאתם רוצים לסייע לה ולא יודעים איך?
אם אתם חוששים שמישהי שאתם מכירים סובלת מאלימות מהאזרחים הזרים או הצעירים, חשוב לפעול כדי לסייע לה. הדבר הראשון שאתם יכולים לעשות הוא להציע לקורבן את תמיכתם ולהקשיב לו. חשוב לאפשר לה לדבר על מה שהיא חוותה, מבלי לשפוט אותה או להטיף לה, זה עשוי להרחיק אותה ולדחוק אותה עוד יותר לפינה.
אתם יכולים גם להציע לקורבן סיוע מעשי, כגון עזרה בהשגת מקלט ( אפשר גם בערים אחרות כמו ירושלים, אשדוד ועוד ), סיוע משפטי או סיוע נפשי. ישנם ארגונים רבים המסייעים לקורבנות, ואתם יכולים למצוא מידע עליהם בחיפוש פשוט בגוגל או בפנייה לאגפי הרווחה השונים.
אם אתם חוששים שהקורבן בסכנה מיידית, כמובן שצריך להתקשר למשטרה או למוקד חירום אחר.