אוטומציה ושדרוג טכנולוגי: 121 מיליון ש"ח בדרך לחקלאים של עוטף עזה

צלם: ליזי שאנן מפיקוויק

קפיצת מדרגה טכנולוגית: שבעה פרויקטים אושרו במסלול החדש לייעול ואוטומציה של בתי אריזה בדרום

במטרה לחזק את החקלאות הישראלית בעוטף עזה ולהתאים אותה לטכנולוגיות המתקדמות ביותר, משרד הכלכלה והתעשייה, משרד החקלאות וביטחון המזון ומנהלת תקומה השיקו מסלול חדש לייעול ואוטומציה של בתי אריזה אזוריים. במסגרת התוכנית, אושרו שבעה פרויקטים בהיקף השקעה כולל של 121 מיליון ש"ח, כאשר 48 מיליון ש"ח מתוכם מוקצים מתקציבי מנהלת תקומה כחלק מהתוכנית האסטרטגית לשנים 2024-2028

התוכנית נועדה לתמוך בחקלאי האזור שנפגעו באירועי ה-7 באוקטובר, במטרה לספק להם תשתיות מתקדמות וכלים להגדלת התפוקה ושיפור היעילות. בתי האריזה בעוטף מהווים נדבך מרכזי בשרשרת האספקה החקלאית, והשדרוגים המתוכננים צפויים לחזק את ביטחון המזון הלאומי של ישראל.

"חובתנו לדאוג לחקלאים"

שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, הדגיש כי מדובר בצעד אסטרטגי לשיקום ושדרוג המערך החקלאי באזור: "עוטף עזה הוא לא רק קו החזית של המדינה – הוא גם ליבה הפועם של החקלאות הישראלית. החקלאים פה הם סמל לעמידה איתנה, לעבודת כפיים ולנחישות. אחרי הפגיעה הקשה שהם ספגו ב7 באוקטובר, חובתנו לדאוג להם לכלים שיאפשרו להם לא רק לשרוד – אלא לשגשג. אנחנו כאן כדי לוודא שהם לא לבד – שהם מקבלים את כל התמיכה הנדרשת כדי לבנות מחדש, להתחזק ולצמוח".

יוסי שלי, מנכ"ל משרד רוה"מ וראש מנהלת תקומה: "בתי האריזה האזוריים מהווים חוליה חשובה של החקלאות הישראלית, וההשקעה בהם לשם הפיכתם יעילים ומתקדמים יותר, מהווים בשורה אמיתית לחקלאות החבל ולבטחון המזון הלאומי של ישראל. שיתוף הפעולה בין מנהלת תקומה למשרדי הכלכלה והחקלאות לקידום הנושא, מהווה צעד חשוב והכרחי להמשך קידומה של החקלאות המודרנית בישראל, שחבל תקומה יהא בחזיתה".

יוסי שטיינברג, סמנכ"ל אגף השקעות ומימון במשרד החקלאות וביטחון המזון: משרד החקלאות משקיע בחקלאות מתקדמת ומקיימת יותר, במסגרת שיקום חבל תקומה, ומציע מסלול נוסף שיאפשר קידום והטמעת טכנולוגיות חדשניות, שדרוג והקמת בתי אריזה – שהם נדבך מרכזי בשרשרת הערך החקלאית. אנו מחויבים להמשיך ולתמוך בחקלאי חבל תקומה בתשתיות מתקדמות ובמיכון חדשני, לטובת חיזוק ביטחון המזון של מדינת ישראל והגדלת ייצור המזון הצמחי באזור".

הפרויקטים שאושרו:

  • חברת יישובי חבל מעון אגש"ח בע"מ – השקעה של כ-57 מיליון ש"ח בהרחבת קווי מיון ואריזה אוטומטיים לתפוחי אדמה, צנון ובצל ביישוב מגן.
  • קיבוץ נירים אגודה שיתופית חקלאית – השקעה של כ-10 מיליון ש"ח בהקמת מערך מיון ואריזה לאבוקדו.
  • חברת הדרי קטיף אריזה ושיווק בע"מ – השקעה של כ-15 מיליון ש"ח בהרחבת מערכי האריזה של פירות הדר ואבוקדו בעין הבשור.
  • חברת גידולי אגו בע"מ – השקעה של כ-17 מיליון ש"ח למיון ושדרוג מערכות האריזה של בטטות ותפוחי אדמה ביישוב ישע.
  •  חברת גזר סעד – עיבוד ושיווק אגש"ח בע"מ- השקעה של כ – 9 מיליון שקלים להשקעות באוטומציה של שלבי האריזה של גזר, וכן השקעות בשדרוג בתי קירור.
  • חברת עלומים עיבוד ואיסום אגש"ח – השקעה של כ – 8 מיליון שקלים עבור הרחבה ושדרוג של מערכי מיון ואריזה רובוטיים למערך הגזר ותפוחי אדמה.
  • חברת ר.ב גידולי שדה בע"מ- השקעה של כ – 2 מיליון שקלים עבור השקעות במערך מיון אוטומטי ממוחשב של תפוחי אדמה.

מענקים כספיים מביטוח לאומי: סיוע למשפחות שנקלעו למשבר

צלם: ליזי שאנןמפיקוויק
צלם: ליזי שאנן
מפיקוויק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן