אבחון עצמי לבקע מפשעתי

בקע מפשעתי

כאשר חלק מרקמת הגוף (מעי או שומן) פורץ דרך דופן החלל בבטן באזור המשפעה, המצב נקרא בקע מפשעתי ומדובר במצב רפואי שכיח, אך לא תמיד קל לזהות אותו בשלביו הראשוניים. אז איך תדעו לאבחן אותו בעצמכם, אילו סימנים יכולים להעיד עליו ומה חשוב שתדעו כבר עכשיו? הכנו לכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת.

מדוע מתפתח הבקע המפשעתי?

המצב הרפואי השכיח הזה מתפתח כאשר ישנה חולשה בדופן הבטן, באזור המפשעה. כתוצאה מאותה חולשה נוצר כיס שגורם לבליטת רקמה מתוך חלל הבטן והוא נגרם כתוצאה ממספר גורמים ובהם לחץ פנימי גבוה, למשל משיעולים כרוניים, עצירות או נשיאת משקלים כבדים, תורשה או בשל ירידה כללית בכוח השרירים.

בדרך כלל, הבקע יגרום לנפיחות או בליטה באזור המפשעה, כאשר בזמן שיעול או מאמץ פיזי, הבליטה תהיה גדולה יותר. בקע מפשעתי לרוב לא גורם לכאב חזק, אלא יותר לתחושה של חוסר נוחות בזמן ביצוע פעולות מסוימות או בעמידה ממושכת.

התסמינים שיכולים להעיד על בקע מפשעתי

כאמור, הסימן הראשון הוא לרוב בליטה באזור המשפעה, היא יכולה להיות רכה או קשה והיא תהיה נראית לעין בשיעול ובעמידה. כמו כן, יכולים להיות סימנים נוספים והם תחושת כאב או לחץ באזור המפשעה, כאשר הכאב מחמיר בעמידה ממושכת או בביצוע פעולות פיזיות ובעת שיעול.

עוד סימן שיכול להעיד על כך שמדובר במצב רפואי זה הוא שהבליטה נעלמת כאשר אתם שוכבים על הגב, אך שימו לב לזה – אם הבליטה לא נעלמת או שהכאב שלה דווקא מחמיר בשכיבה על הגב, מומלץ להיוועץ עם רופא בהקדם.

כיצד נדע האם מדובר בתסמין של בעיה אחרת?

התסמינים יכולים לעיתים לבלבל בין תסמינים של מצבים רפואיים אחרים, למשל, דלקת בתוספתן, בעיות שונות במערכת השתן או אפילו בעיות עמוד שדרה, לכן, כאשר מנסים להבחין בין בקע מפשעתי ובין בעיות אחרות, יש להתמקד בכמה נושאים עיקריים:

מיקום הכאב – הכאב נמצא בעיקר באזור המפשעה והוא יכול להיות מלווה בבליטה, ולעומת זאת, בעיות דלקתיות אחרות כמו דלקת בתוספתן או בעיות בשתן יגרמו לרוב לכאבים באזור התחתון של הבטן.

התגברות הכאב בפעילויות מסוימות – הכאב יתחדד במהלך פעילויות שכוללות מאמץ גופני או שיעול, ובמקרים של דלקת בתוספתן או בעיה במערכת השתן, הכאב לרוב יהיה קבוע יותר ויתגבר בתנועה.

כיצד תוכלו לעשות לעצמכם אבחון עצמי?

נפתח ונאמר שאמנם ניתן לאבחן את הבקע באופן עצמי, אך אבחון מקצועי נעשה אך ורק על ידי רופא, לכן, למרות האבחון העצמי, אנחנו ממליצים לפנות לרופא לביצוע בדיקות מעמיקות שיאבחנו במדויק באיזו בעיה רפואית מדובר.

לאחר שזה נאמר, תוכלו לבצע אבחון ראשוני כדי להבין האם יש לכם בקע מפשעתי והשלב הראשון יהיה לעמוד מול המראה כדי לבחון האם ישנה בליטה או נפיחות באזור המפשעה, אם תגרמו ללחץ באזור הבטן היא תבלוט יותר וכאמור גם בזמן שיעול.

תלחצו בעדינות על האזור ואם אתם מרגישים שהבליטה רכה למדי והכאב לא חמור, יתכן שמדובר בהתחלה של בקע קטן, אך אם מדובר בנפיחות שהיא קשה או כואבת מאוד, כדאי שתפנו לרופא.

ולסיום, אם הבליטה רכה, תשכבו על הגב ותנסו לבדוק האם היא נעלמת בשכיבה. כאן גם המקום לציין שבמקרים נדירים הבקע המפשעתי עלול להיתקע, זהו מצב רפואי שיכול לגרום לכאבים עזים ולסיכונים בריאותיים נוספים, אז אמנם אבחון עצמי הוא דבר חשוב ומומלץ מאוד, אך מומלץ עוד יותר לפנות לאבחון מקצועי אצל הרופא המטפל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן