קשה זיווגו של אדם? לקראת שבת 'בשלח' פנינו לבוני הבתים באשקלון, מה יש להם להגיד בנושא?

לקראת שבת פרשת 'בשלח' בה מסופר על קריעת ים סוף ועל סמך הגמרא במסכת סוטה על " מוציא אסירים בכושרות " – " קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף" פנינו לעוסקים בתחום בניית הבית היהודי במספר שאלות זהות, השאלות לפניכם ומיד אחריהן גם התשובות. לא נגענו:

* מה הדבר הכי קשה בשידוכים? האם יש הגדרה קבועה לזמן בו מתחילים לחפש את הזיווג? מה הדרישות המובהקות של מועמדים לשידוך לקראת הקמת בית יהודי בישראל? וכמובן, האם ליווי בני הזוג נמשך גם אחרי שבירת הכוס? הנה התשובות:

הרב מאיר נעמן, יו"ר ארגון מאורות:

החלק הקשה בשידוכים זה לחוש את האדם והפנימיות שלו לתהות על קנקנו לאשורו בכדי לדעת מה האופי הפנימי של הבחור על מנת לדעת מה להתאים לו בכדי שהחבילה תתאים לאורך זמן, מבחינתי פחות להתמקד בחיצוניות אלא יותר באופי על מנת שיבנו את ביתם כמו שצריך ותהיה לבני הזוג הבנה הדדית ומחנה משותף, (זה בעולם החרדי), מחפשים את האופי ופחות את שאר הדברים.

בעולם בעלי התשובה בודקים איפה הבן אדם מונח מבחינה של דת עד כמה חולל שינוי האם הוא פנימי ומהותי או מהיתלהבות והוא חיצוני שלא לאורך זמן. בשביל לדעת איזו אישה תתאים לו ויחד יוכלו להקים בית נאמן בישראל.

בעולם החרדי בין 20- 23 נחשב לגיטימי להכנס לעולם השידוכים וכמובן שרק הבחור יכול לחוש האם הוא מוכן לשאת בעול, אסור להיכנע ללחצים משפחתיים.

אלא הרגשה פנימית בלבד. לאחר מכן כבר יש מי שמתחילים לדאוג וזה כבר נהפך לגיל לא לגיטימי. ובעולם התשובה אין לזה גיל או זמן ברור, אלא כשאדם חוזר בתשובה הוא בונה את עצמו 4-5 שנים את האידיות שלו את האני שבו ולא איך שהעולם רוצה שיראה. ואז יכול להתחיל את החיפוש של בת הזוג לבניית הבית.

בעולם החרדי: יש נשים שמחפשות שהבעל יצא גם לפרנסה וישלב עבודה ולימוד תורה ויש כאלה שבאות עם דחף פנימי לבחור עם עמל בתורה שישב וילמד נטו. ולא סתם הבאתי את 2 הדוגמאות כי כאן משתקף האופי של האדם כי רואים שיש שמבקשים את מה שהחדירו להם בסביבה החברתית ולא מצד עצמן.

ואז אחרי החתונה מגלים שרצו את אברהם אבינו או שרה אימנו ומתברר שלא כך הדברים, לכן המלצה שלי ל 2 בני הזוג תחפשו את מה שאתם באמת רוצים ולא מה שהסביבה רוצה שתיהיו.

הליווי של בני הזוג נמשך גם לאחר שבירת הכוס, ויותר נכון, הוא מתחיל שם אחרי החתונה. בתמצות: אם החתן והכלה יקבלו את ההדרכה הנכונה במקום הנכון ובזמן הנכון ומהאדם הנכון אזי הליווי יהיה לשמחות ולמשפחה ובשורות טובות.

אך אם לצערנו לא יקבלו את ההדרכה יהיה הקשר לאחר החתונה לשלום בית ולהבנה הדדית ולבניית זוגיות מושלמת .

הרבנית רבקי חן, שליחת חב"ד בשכונת אגמים ומנהלת המדרשייה במכללת חב"ד אשקלון:

הכי קשה זה סטיגמות. לצערי יצא לי לא פעם להציע בחורה ממש טובה למשפחה מסויימת ונדהמתי לגלות שרק משמיעת שם המשפחה פסלו או סטיגמות שבנות שלמדו במקום מסויים יש להן אופי מסויים וכו.

חשוב לתת מקום לשמוע פרטים על המיועדים ואז להחליט אם להפגש לפחות.

באופן כללי הזמן הוא בתחילת שנות ה20.

אתייחס לנקודה אחת שיש לגביה בלבול- יש מהרבי הדרכות מפורטות לתקופה שלפני החתונה בנוגע לפגישות בזמן זה – באופן כללי כדאי להפגש כמה שפחות כי זו תקופה בעייתית – מצד אחד מרגישים נח אחד עם השני, מצד שני אין קשר אמיתי ולפעמים נוטים לעשות שטויות וזה יכול להבהיל את אחד מבני הזוג.

אז חשוב לשמור על גדרי הצניעות בזמן הזה
הלכות ייחוד וכו' ולדעת שזוגיות זה דבר שהולך ונבנה והקשר מתעצם יותר ככל שנשקיע.

בהחלט! במיוחד אם זה זוגות שמתחזקים גם ברוחניות. ובכל שישי בלילה מיד אחרי הדלקת נרות מגיעות אלי לבית נשים מהשכונה לשיעור על זוגיות ושלום בית בזמן שהילדים שלהם נהנים מפעילות שבנותיי מעבירות להן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן