אשקלנייעס

ההפקרות במבני הדת בעיר היין – המועמד לראשות העיר תוקף: "כישלון ארגוני ממדרגה ראשונה"

ההפקרות במבני הדת בעיר היין: התושבים ללא בית כנסת כבר שנה וחצי, העירייה מסרבת לאפשר גישה למבנים היבילים, מקורבים טוענים שהקצאת המבנים ״סגורה מראש״.

תושבי עיר היין, שכונת הענק החדשה שהוקמה במסגרת הסכם הגג ושאכלוסה החל כבר לפני שנה וחצי, נפגעים כבר שנה וחצי ממחדלי העירייה – בין היתר, אין בית כנסת אחד בשכונה המונה כבר אלפי תושבים.

במהלך כיבוי שריפות כרגיל בעירייה הוצבו במקום שני מבנים יבילים – אך העירייה לא מאפשרת גישה לתושבים הנואשים. ״אנחנו מתפללים במועדון דיירים, מקורבים לעירייה טוענים שהמבנים שלהם״. איתי סהר לעירייה: ״התעלמותכם ממצוקת התושבים שאתם גרמתם לה לא יכולה להימשך״.

שכונת עיר היין, פרוייקט הענק בצפון מזרחה של העיר אשקלון, אמורה היתה להיות שכונה מתוכננת למופת. השכונה שתיכנונה על כל חלקיה בוצע על ידי וועדה חיצונית ללא קשר לעיריית אשקלון צריכה להיות מופת להקמה של שכונה מודרנית.

אלא שעיריית אשקלון הצליחה להכשיל את ניהול הפרוייקט בצורה כזו שהיום – גם אחרי שנה וחצי, ולמרות שהשכונה מאוכלסת באלפי תושבים – אין בשכונה אפילו מכולת, חסרים מבני ציבור רבים ובין היתר – אין בשכונה אפילו בית כנסת אחד.

בית כנסת בלובי בניין. צילום: באדיבות המתפללים
בית כנסת בלובי בניין. צילום: באדיבות המתפללים

תושבי השכונה מיואשים ושגרו אין ספור פניות לעירייה במהלך השנה האחרונה – כולן לא נענו. רק בימים אלה, לכבוד הבחירות המתקרבות, הציבה העירייה במקום שני מבנים יבילים כמהלך כיבוי שריפות.

״אין למבנים בבנייה קלה מה לחפש בשכונה שמאוכלסת כבר שנה וחצי זה סדר דברים עקום וכושל״, אומר לנו תושב השכונה, "ואם זה לא מספיק גם במבנים האלה העירייה לא מאפשרת לנו שימוש. המבנים עומדים סגורים, התושבים מתפללים במועדון דיירים, ומקורבים לעירייה מסתובבים בשכונה וטוענים כי המבנים הללו הוקצו להם ולתושבים אין מה להתעסק בזה בכלל״.

מי שהתגייס לסייע לתושבים מול מחדלי העירייה הוא איתי סהר, שמסר לנו: ״תקופה ארוכה שנאי נפגש עם יזמים מובילים בפרוייקט עיר היין. אני יודע לומר שעריית אשקלון בניהולו הלא אחראי של תומר גלאם שווקה קרקעות בהסכם הגג בצורה מופקרת שמסכנת את העיר כולה, וגם מנהלת את הפרוייקטים באופן מביש, מבולגן וכושל שעולה לתושבים באיכות חיים.

לא נערך מתחילת השיווקים אפילו כנס קבלנים אחד, אין תיאום בין הגורמים ולכן הדברים נראים כפי שהם נראים -אין מכולת, אין מבני ציבור, ואין בית כנסת״

סהר הוסיף כי: ״כתוצאה מכך כל בית בעיר היין מחזיק לפחות שני רכבים בשביל קיום בסיסי ולא צריך לומר מה זה עושה לחבורה בעיר. מדובר בכישלון ניהולי וארגוני מהמעלה הראשונה, כמו שראינו מעיריית אשקלון גם במלחמה, וכולו במשמרת של גלאם. מבני ציבור צריכים לחכות לתושבים ולא להפך.

למעלה משש שנים שהזהרתי שכך יהיה – עכשיו צריך להחליף שלטון ולתקן את הנזקים, אבל עד אז חובה לאפשר לתושבים מקום תפילה מיד ולא להחזיק אותם בני ערובה״.

בפנייתו לעירייה דרש סהר כי ינתן טופס 4 למבנים היבילים בהקדם ושיותר שימוש בהם לתושבים המתללים כיום במועדוני דיירים בשכונה. סהר כותב כי ״גורמים מסויימים, ביניהם עובדי רשות, פונים לתושבי השכונה בטענה שמבני התפילה היבילים ״שלהם״, כלומר מיועדים להם – בלי שבוצע נוהל הקצאה כדין״, עניין חמור מאד אם יתברר כנכון.

התושבים דורשים צדק, ואת המינימום הנדרש מרשות מתפקדת – מבני ציבור ותפילה תקינים. בקשה שהיא בגדר מובן מאליו בכל עיר מתוקנת. ״גרירת הרגליים העירונית חייבת להיפסק, אין שום סיבה שנתפלל במועדון דיירים, שימסרו לנו פתחות ואחרי הבחירות יקצו את המבנה לשימוש הקהילה שנמצאת כאן״.

״אתם נדרשים בזאת לתת בהקדם האפשרי טופס 4 למבנים ככל שזה חסר, לענות לתושבים ולאפשר תפילה במקום באופן זמני עד לביצוע הקצאה ולהבהיר כי המבנים היבילים לא הוקצו, והשלמת ההקצאה תתבצע בשקיפות ועל פי דין לאחר הבחירות״ נחתמת פנייתו של סהר.

בית כנסת בלובי בניין. צילום: באדיבות המתפללים
Exit mobile version