הרפורמה שמטרתה הוזלה ביוקר המחיה של שר האוצר ויו"ר כולנו, משה כחלון, ליבוא אישי אושרה במסגרת חוק ההסדרים על ידי ועדת הרפורמות של הכנסת בראשות ח"כ רחל עזריה (כולנו) ובקרוב ניתן יהיה להזמין יותר מוצרים עד סכום של 1,000 דולר ללא תשלומי מכס. שר האוצר, כחלון: "תוצאה של עבודה קשה לטובת הורדת יוקר המחיה"
לפי הרפורמה, כל אזרח יוכל להזמין באינטרנט ומחו"ל באמצעות הדואר, ביבוא אישי, מוצרים רבים בסכום מרבי של 1,000 דולר, במקום מגבלה של 500 דולר כעת.
בנוסף, רשות המסים תפעיל שירות מחשבון שבאמצעותו יוכל כל אזרח לבדוק מראש כמה מע"מ וכמה מסים אחרים יצטרך לשלם על יבוא מוצר. בדיון בוועדה הוצגו נתונים על הייבוא האישי בישראל, שהיקפו הוערך ב־2.9 מיליארד שקלים בשנה. לא פחות מ־3.7 מיליון רוכשים מבצעים את רכישותיהם ומדובר בשוק הצומח בקצב גבוה של 22% בשנה.
עיקרי הרפורמה מתבטאים במספר הפריטים שאותם אפשר לייבא: תתאפשר קנייה מחו"ל ובאינטרנט של עד 30 פריטים מאותו מוצר בסך 1,000 דולר, או קנייה של עד חמישה מוצרים יקרים, כמו מחשבים וטלפונים, שמחירם עולה על 1,000 דולר והם יחויבו במס בהתאם, אולם עד כה הם כלל לא הותרו ביבוא אישי. סעיף חשוב נוסף שאושר הוא ייבוא חלפים לרכב שמשרד התחבורה התנגד להם עד כה. המגבלה היא שעל גבי אותם מוצרים, או באישור נלווה להם, יצוין תו תקן מוכר שניתן להם ברחבי עולם.
עד כה יבוא של מספר רב של מוצרים הותר רק ליבואנים מסחריים וכעת, בעקבות הרפורמה, הוא יותר גם לאנשים פרטיים. המוצרים ביבוא אישי יחולקו לשלוש רמות: רמה א' – ללא רגולציה, רמה ב' – ייבוא שדורש הצהרה ורמה ג' – דרישה לבדיקת מסמכים ידנית.
יו"ר הוועדה, ח"כ רחל עזריה (כולנו), אמרה כי "אנשים קונים באינטרנט ולא יודעים כמה הם ישלמו בסוף. מוצר שנעצר במכס גורר תוספת תשלום על האחסון ועל השגת האישורים כדי להוציא את החבילה מהמכס".
שר האוצר ויו"ר כולנו, משה כחלון: "הרפורמה הזאת היא נגזרת ישירה של מהלכים שאותם אנחנו מקדמים להורדת יוקר המחיה. מעבר לעובדה שיש כאן חיסכון של אזרחי ישראל, יש כאן עניין של הגברת התחרות ובנוסף גם שקיפות. מעתה הקונים ידעו בדיוק כמה הם ישלמו מבעוד מועד ולא יחכו לחיוב באשראי".
