באמצע כהונת הקדנציה הנוכחית של מועצת העיר אשקלון, הצליחה סיעת אשקלון ביתנו לחבור לסיעת צדק חברתי, ובכך להפוך לסיעה הגדולה במועצת העיר, עם ארבעה מושבים ולמעשה להיות הסיעה שהכריעה את ההצבעה לטובת רה"ע בפועל, תומר גלאם, שנבחר לכהן בתפקיד עד הבחירות הקרובות.
היום, שוחחנו עם חבר הסיעה, המשנה לראש העיר בוריס מנור, שסיפר שהוא פועל יחד עם כל חברי המועצה לטובת כל המגזרים בעיר ולא רוצה שיוצר מצב של פילוג בין התושבים הרבים באשקלון, הראיון המלא, לא נגענו:
המשנה לראש העיר, וחבר סיעת אשקלון ביתנו, בוריס מנור, בקדנציה הנוכחית הצלחת לעשות מהלך שהפך אתכם לסיעה הכי גדולה במועצה בחיבור עם צדק חברתי, האם נראה לך שההצלחה הזאת תשוחזר גם בבחירות הקרובות?
" זה לא יהיה פשוט, לא יהיה קל, אבל אנחנו נעשה הכל על מנת באמת להתקרב שוב למספר של ארבעה מושבים במועצה ואף לעבור אותו. "
בבחירות האחרונות לבחירת ראש עיר בפועל בקרב חברי המועצה אתם הייתם למעשה המפלגה שהכריעה את הבחירות לטובת רה"ע בפועל תומר גלאם, האם זה אומר שבבחירות הקרובות יש סיכוי שתריצו מועמד מטעמם הסיעה שלכם?
" אלה שאלות כבדות משקל ובהחלט אנחנו צריכים להתכנס, לראות מה המצב, לדון ולשקול את כל ההיבטים ובהחלט בהתייעצות עם המפלגה להחליט לאן אנחנו הולכים לקראת הבחירות הקרובות ובטוח שזה גם תלוי במו"מ עם המועמדים הנוספים והרבה דברים נוספים שנלקחים בחשבון לפני שמכריזים על ההחלטה, אבל אני רוצה לציין שכרגע אנחנו באמת משתפים פעולה עם ראש העיר בפועל תומר גלאם ורואים שהקשר הזה הוא באמת מועיל מאוד לשני הצדדים ומעריכים את כל מה שתומר מנסה לעשות בימים האלו למען תושבי העיר, עבודתו מול משרדי הממשלה ומול בעלי התפקידים בעיריית אשקלון, כל זה על מנת לתת מענה לפניות התושבים. "
אחרי הבחירה של גלאם נחשפו ההסכמים הקואליציוניים בהם הוחלט לפתוח את הבריכה העירונית והמתנ"סים, דבר שעורר סערה בקרב ציבור שומרי התורה ומצוות בעיר, ציפיתם לסערה כזאת?
" נזכיר שהבריכה הייתה פתוחה מיום הקמתה ועבדה שבעה ימים בשבוע גם בתקופת ראש העיר לשעבר בני וקנין, אנשים כמוני שעובדים כל השבוע, אין להם הזדמנות אחרת לשחות בבריכה אלא בימים כמו שיש או שבת. לגבי המתנסים אנחנו צריכים לשבת ולראות, כרגע הנושא לא עומד על הפרק, אנחנו לא מעלים את זה לדיון מול ראש העיר, אנחנו צריכים כולנו להתכנס ולראות האם זה נושא שאנחנו נדרוש עכשיו או לשקול מחדש ולראות מה יותר טוב לציבור שלנו. "
אתה בתור נציג של ישראל ביתנו נחשב לאדם בעל השפעה, הייתה לך נגיעה כלשהי בהשפעה לטובת הציבור החרדי והדתי בעיר?
" אני חושב שלכל חברי המועצה הייתה נגיעה לציבור החרדי עוד בהיותי כמורה. בכיתה שלי היו גם ילדים שאינם חובשי כיפות סרוגות ואח"כ כנראה המשיכו את דרכם בבתי הספר החרדיים. ומה שחשוב לומר, שאם באמת לבן אדם מגיע, זה לא משנה אם הוא דתי חרדי או חילוני צריך לעזור ולסייע לו לא צריך לחלק אנשים לפי השתייכות כי זה עושה שסע ופילוג וצריך לחיות בשלום עם כולם. כנבחר ציבור אנחנו מחפשים דרכים לבצע שיתופי פעולה עם כל הסיעות במועצה גם עם הסיעות ששיכות למגזר החרדי בהחלט. "
אתה מצפה שיהיו גם שומרי מצוות שיצביעו לאשקלון ביתינו?
" יכול להיות שכבר היו כאלה, לא יודע אם כל החרדים מצביעים לסיעות החרדיות, בטח היו כאלה שהצביעו גם לסיעות אחרות. אני מעוניין, וגם אמרתי את זה בישיבת המועצה, שילדי אשקלון וילדי ישראל ילמדו מקצועות ליב"ה בבתי הספר כי זה נותן אח"כ כלים לעתיד ולהשתלבות מוצלחת במעגלה העבודה וחשוב מאוד שלכל בן אדם יהיה מקום עבודה בו יתפרנס בכבוד. כדי שזה יקרה בן אדם צריך ללמוד מקצועות ליב"ה בבתי הספר ולעשות מבחנים ולמי שיש כישורים מתאימים להמשיך ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה. נושא היהדות כל אחד יכול ללמוד לבד, לקרוא ספרים וזה לא מונע מבן אדם, יש אנשים שעובדים שמונה שעות ביום ולומדים יהדות. "
לפני כמה ימים התפרסם שיש ירידה באחוז הנבחנים בחמש יח"ל במתמטיקה, כמומחה בתחום, אם הנתונים נכונים איזה פרשנות אתה נותן לזה?
" אם העיר גדלה, זה אומר שיש יותר תלמידים משכבת הגיל שמסיימים כיתה י"ב ולמרות זאת, מספר הניגשים למתמטיקה בחמש יחידות נמצא בירידה צריך לבדוק את חתך התלמידים. יכול להיות שיש יותר ויותר תלמידים שפונים למגזר החרדי ששם באמת זה לא נחשב לאתגר או מטרה קדושה כי לא מקדישים לזה זמן שעות ומאמץ וזה חבל. דבר נוסף שיכול לגרום לירידה למספר הניגשים הוא שפעם הייתה שיטת בחינה שבנויה משאלונים המשותפים ל4 ו5 יח"ל ואז כל התלמידים הוציאו ציון גבוה, כמעט 100, ובשאלונים היותר קשים גם אם היו מקבלים ציון עובר או בינוני זה כבר היה נחשב ל5 יח"ל. היום כבר אין את זה, יש חלקים נפרדים ל3,4,5 יח"ל ושיטת הבחינות הרבה יותר קשה וזה גורם לירידה מסוימת במספר הילדים שמצליחים להתמודד עם החומר ברמה של 5 יח"ל, בנוסף לכך, הגורם השלישי, העיר שלנו, קולטת אנשים מרשויות אחרות בגלל שכאן ניתן עדיין לקנות דירה יחסית בזול לשאר הערים כמו אשדוד ראשון וכן הלאה. אין לנו מעקב אחרי זה, וצריך לבדוק אם אנחנו נותנים עזרה לתלמידים שעוברים לעיר בכיתה יא, יב, שכבר יכול להיות מאוחר לתגבר אותם לקראת חמש יח"ל צריך לבדוק על מנת למצוא פתרון ובשנים הבאות להגדיל את מספר האנשים שניגשים ל5 יח"ל וזה בתיאום עם הרפורמה של שר החינוך נפתלי בנט שרצה כמה שיותר תלמידים שיגשו ל5 יח"ל בישראל. הוא נתן שעות ותקציבים ועשה הכל על מנת להגדיל את מספר הניגשים ל5 יח"ל במתמטיקה. "