שערורית מיגון מוסדות החינוך בעיר הגיעה לבית המשפט: החברה הכלכלית אשקלון: " החברה הקבלנית נטשה את העבודות באמצע "

טיל בשטח פתוח, צילום דוברות המשטרה
העיר אשקלון סופגת כבר שנים רבות טילים מרצועת עזה I אז למה מיגון מוסדות החינוך הגיע לבית המשפט?

החברה הכלכלית אשקלון על החברה שזכתה במכרז המיגון: " נטשה את העבודות תוך שהיא מותירה מרחבים מוגנים שאינם ראויים לשימוש "

דיון שמתנהל בימים אלו בבית משפט השלום באשקלון עוסק בתביעה מצד חברה קבלנית נגד החברה הכלכלית אשקלון בגין מחלוקת על תשלום עבור העבודות.

תלמידים רבים מגיעים למוסדות החינוך ומתכננים בין הלימודים גם הפסקות של כיף אולם מהדיון שעוסק במיגון מוסדות החינוך בעיר, עולה תמונת מצב מדאיגה להורים על דרך התנהלות הקבלנים האמונים על מיגון המוסדות והחברות שאמורות לפקח על ביצוע העבודות.

החברה התובעת הגישה לבית המשפט מספר טענות קשות ובעיקר מתמקדת בנושא הכלכלי והתשלומים שלטענת בעלי החברה מגיעים לה.

מנגד, בחברה הכלכלית אשקלון הגישו בכתב ההגנה טענות קשות כלפי החברה הקבלנית כשבראשם נושא נטישת העבודות באמצע והותרת התלמידים בעיר עם מרחבים מוגנים שאינם ראויים לשימוש.

כמו כן, נטען על ידי החברה הכלכלית ששנים לאחר חתימה החוזה, הדבר היחיד שנבנה הוא הרצפה של המרחבים המוגנים, זאת למרות הסכנה הטמונה בירי הטילים לעבר אשקלון.

בחברה הכלכלית עוד דרשו לדחות את התביעה כנגדה והודיעו כי למעשה התובעים הם אלו שחייבים כסף ופיצוי בגין הפרות בחוזה וביקשו מבית המשפט לחייב את החברה הקבלנית לשים ערובה כספית בבית המשפט.

טיל בשטח פתוח, צילום דוברות המשטרה
אילוסטרציה: טיל בשטח פתוח, צילום ארכיון: דוברות המשטרה

השופטת אורית חדד התייחסה לטענות ולסיכויי התביעה ואמרה: " אשר לסיכויי התביעה: אמנם מצויים אנו בשלב מוקדם מכדי להסיק מסקנות ואמנם אין להידרש לסיכויים אלו בהרחבה, אולם ועדיין – נתון זה צריך אף הוא להיבחן בשלב הראשון.

מבלי לקבוע מסמרות ולהרחיב, אומר כי לא ניתן שלא להתרשם כי קיים קושי לגבי סיכוייה של תביעה זו ובפרט כהיקפה הנקוב וזאת, בין השאר, לאור פער הנחזה לכאורה בין הנטען בכתב התביעה לבין מסמכים מפורשים המצויים בתיק, לרבות במצורף לתביעה עצמה. (ראה בענין זה הערת בית המשפט בהחלטה שניתנה  בתום הדיון מיום 20.10.20).

אוסיף בקצרה כי עיקרה של התביעה הוא דמי העיכבון שחולטו וחשבון (מס' 3) שלא שולם, ונראה כי המשיבה תידרש להתמודד עם טענות משמעותיות מצד המבקשת השוטחת את נסיבות חילוט דמי העיכבון ואת ההכרח באישורים ספציפיים לתשלום חשבונות".

בסופו של דבר הוחלט כי החברה הקבלנית תשים בבית המשפט ערובה של 22000 ש"ח.

בזמן בו האלימות בעיר גואה – מפקד חדש לכלא שקמה באשקלון: גונדר משנה גרשון שמשלאשוילי

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן